Τετάρτη 4 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Μετά τις φονικές πλημμύρες... έρχεται ο τυφώνας "ΟΛΓΑ"

ΣΕΟΥΛ.-

Στην καρδιά της Κορεατικής Χερσονήσου θα στοχεύσει ο τυφώνας "Ολγα", ο οποίος εντός 24ωρου πλησιάζει στην περιοχή. Ηδη, η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ν. Κορέας έχει εκδώσει επείγουσα προειδοποίηση για τη λήψη έκτακτων μέτρων εξαιτίας του τυφώνα, που αναμένεται να προσθέσει, μετά τις πρόσφατες φονικές πλημμύρες, στην Κορεατική Χερσόνησο άλλα 30 κ. ε. βροχοπτώσεων...

Η έλευση του τυφώνα "ΟΛΓΑ" αναμένεται να προκαλέσει νέα πολλαπλά προβλήματα και στις δύο χώρες της Χερσονήσου. Ως εκ τούτου μεταξύ των πρώτων μέτρων που ελήφθησαν ήταν το κλείσιμο των λιμένων.

Ο τυφώνας "Ολγα" αναμένεται να προσθέσει κατά μέσο όρο άλλα 30 κ. ε. βροχοπτώσεων στην Κορεατική Χερσόνησο, που από την περασμένη Παρασκευή δέχτηκε μεγάλες ποσότητες βροχής (ανάμεσα 45-82 κ. ε.). Τότε, οι πλημμύρες προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 31 ατόμων, 17.000 αστέγους, τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες, σε αυτοκινητοδρόμους και κτίρια.

Εκτεταμένες καταστροφές προκλήθηκαν εξίσου στη ΛΔ Κορέας, χώρα που τα τελευταία χρόνια μαστίζεται συνεχώς από φυσικές καταστροφές, που έχουν επισωρεύσει τεράστια δεινά στον πληθυσμό της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ