Τετάρτη 4 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΓΚΟΛΑ
Μακελειό με δεκάδες νεκρούς

Μακελειό στην Αγκόλα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μέλη της Ουνιτά αιχμαλώτισαν περίπου 50 κατοίκους μικρής πόλης στα βόρεια της χώρας, τους οποίους και εκτέλεσαν ενώ έπειτα πέταξαν τα πτώματα των νεκρών σε κοντινό ποτάμι.

Το μακελειό, σύμφωνα με ανακοίνωση του πορτογαλικού πρακτορείου "Λούσα", έλαβε χώρα τις πρωινές ώρες της Κυριακής στην πόλη της Κοϊπακάσα στην επαρχία Μαλάνγιε της βόρειας Αγκόλας. Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει ανεξάρτητη επιβεβαίωση της πληροφορίας, ενώ επίσης μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει δυνατή επικοινωνία με την κεντρική διοίκηση των ανταρτών.

Ο εικοσαετής εμφύλιος πόλεμος μεταξύ της Ουνιτά και της κυβέρνησης της Αγκόλας, που ξέσπασε αμέσως μετά την ανεξαρτησία της χώρας από την Πορτογαλία το 1975, ξανάρχισε μετά από μια σχετικά ειρηνική περίοδο τεσσάρων χρόνων. Με την επανέναρξη των συγκρούσεων οι δυνάμεις της Ουνιτά κατάφεραν να αποκτήσουν τον έλεγχο της μισής περίπου έκτασης της αχανούς χώρας, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα. Παράλληλα, πρόσφατα ανακαλύφθηκαν μαζικοί τάφοι με εκατοντάδες πτώματα στην πόλη Κίτο, στα ορεινά της κεντρικής Αγκόλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ