Παρασκευή 6 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
O Λένιν ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ ενάντια στην αντεπαναστατική ενέργεια που ετοιμάζει ο Γιέλτσιν να μετακινήσει τη σορό του μεγάλου επαναστάτη Β. Ι. Λένιν από την Κόκκινη Πλατεία

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, την οποία γνωστοποιεί προς την ΚΕ της Ενωσης Κομμουνιστικών Κομμάτων - ΚΚΣΕ, την ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας - ΚΚΡΟ και την ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας - ΚΕΚΡ ενώνει τη φωνή του ΚΚΕ ενάντια στη βάρβαρη ενέργεια που ετοιμάζουν ο Γιέλτσιν και η κλίκα των πολιτικών τυχοδιωκτών που διοικούν αυτή τη στιγμή το Κρεμλίνο. Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

"Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ), οι κομμουνιστές της Ελλάδας, δηλώνουν την κατηγορηματική τους αντίθεση για κάθε σκέψη μετακίνησης της σορού του μεγάλου επαναστάτη και συμβόλου της Νέας Εποχής για την ανθρωπότητα, ηγέτη της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης Β. Ι. ΛΕΝΙΝ, από την Κόκκινη Πλατεία.

Ενώνουν τη φωνή τους με όλους τους κομμουνιστές και τους προοδευτικούς ανθρώπους στη Ρωσική Ομοσπονδία και στην πρώην Σοβιετική Ενωση, που τάσσονται ενάντια στη νέα βάρβαρη αντεπαναστατική ενέργεια που ετοιμάζει ο Γιέλτσιν και η κλίκα των πολιτικών τυχοδιωκτών που διοικούν αυτή τη στιγμή το Κρεμλίνο.

Η σορός του Λένιν ανήκει σ' όλη την ανθρωπότητα και δείχνει το δρόμο του αγώνα στην παγκόσμια εργατική τάξη και όλους τους καταπιεζόμενους λαούς ενάντια στους εκμεταλλευτές και καταπιεστές τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ