Παρασκευή 6 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Προεκλογικές πολιτικές ζυμώσεις...

ΜΟΣΧΑ (ανταπόκριση Βλαντιμίρ ΜΑΣΙΝ).-

Κορυφώνονται αυτό το διάστημα στη Ρωσία οι κινήσεις για τη συγκρότηση πολιτικών συμμαχιών, αλλά και οι βολιδοσκοπήσεις για εκλογικές συνεργασίες ενόψει των προγραμματισμένων για το Δεκέμβρη εκλογών στη Ρωσία. Ολα αυτά ενώ ακόμη η χώρα δεν έχει καν τεθεί επισήμως σε προεκλογική περίοδο, εξαιτίας της αναμενόμενης για τις 19 του μήνα υπογραφής του προεδρικού διατάγματος για τις εκλογές από τον Ρώσο Πρόεδρο Μπορίς Γιέλτσιν.

Το περασμένο 48ωρο επιτεύχθηκε συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στην παράταξη "Γη των Πατέρων" του δημάρχου της Μόσχας, Γιούρι Λουζκόφ, και του κυβερνώντος συνασπισμού "Ολοι για τη Ρωσία". Ο νέος συνασπισμός δυνάμεων που ονομάστηκε "Γη των Πατέρων - Ολοι για τη Ρωσία" διατείνεται πως μπορεί να κατακτήσει τις 226 από τις 450 θέσεις του ρωσικού Κοινοβουλίου.

Οι ηγέτες του νέου σχήματος απηύθυναν πρόσκληση και προς τον δημοφιλή στη Μόσχα πρώην πρωθυπουργό Γεβγκένι Πριμακόφ ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου τους, δίχως ωστόσο να λάβουν από τον ενδιαφερόμενο άμεσα θετική απάντηση.

Η τελική απόφαση για το σχηματισμό νέας πολιτικής συμμαχίας πρόκειται να παρθεί στα συνέδρια των δύο κομμάτων που έχουν προγραμματιστεί για τις 21 του μήνα.

Την ίδια στιγμή κυκλοφορεί στη Μόσχα η πληροφορία πως το κόμμα των Ρώσων Κομμουνιστών Εργατών, το Ρωσικό Κόμμα Κομμουνιστών και το κίνημα για τη "Για τη Σοβιετική Μητέρα Γη" αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους συγκροτώντας το μπλοκ "Κομμουνιστές - Εργαζόμενη Ρωσία - Για τη Σοβιετική Ενωση".

Παραλλήλως, το άλλο πολιτικό μπλοκ με την επωνυμία "Για τη Νίκη" συγκροτείται με ηγετικό το ρόλο του μεγαλύτερου ρωσικού κόμματος του "Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας" (ΚΚΡΟ). Ο ηγέτης του "ΚΚΡΟ" Γκενάντι Ζιουγκάνοφ είχε μάλιστα χτες διαβουλεύσεις με διάφορες πολιτικές προσωπικότητες στην πόλη Ορέλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ