Σάββατο 14 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

"Οθέλλος" στη σκιά των Βράχων

Ο Οργανισμός Εταιρικών Θιάσων (ΟΕΘ) του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), θέλοντας να τιμήσει τα 80 χρόνια παρουσίας του στον πολιτισμό και στην τέχνη, παρουσιάζει, φέτος, τον "Οθέλλο" του Σαίξπηρ,σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου.Με την παράσταση αυτή, που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη και την Πέμπτη (9μμ) στο θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη", ανοίγει η αυλαία του "12ου Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα".Η μετάφραση είναι του Οδυσσέα Νικάκη και του Ιάνη Κελαδινού,τα σκηνικά του Ανδρέα Σαραντόπουλου,τα κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ,η μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου,η κίνηση του Συμεών Πάτροκλου και οι ξιφασκίες του Γεννάδιου Πάτση.Παίζουν: Κώστας Καζάκος, Τάκης Χρυσικάκος, Δημήτρης Καμπερίδης, Μπέττυ Βαλάση, Μαριάνθη Σοντάκη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Γιώργος Μούτσιος,κ.ά. Τα εισιτήρια κοστίζουν 5.000 και 3.000 (νεανικά) δραχμές.

Μακρινίτσα πολιτισμού

Συνεχίζονται με επιτυχία οι εκδηλώσεις Τέχνης "Μακρινίτσα '99", που οργάνωσε και φέτος η Κοινότητα Μακρινίτσας. Σήμερα και αύριο, στην κεντρική πλατεία, πραγματοποιείται το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου, στο οποίο συμμετέχουν Πηλιορείτες οργανοπαίχτες και τραγουδιστές. Την Τετάρτη (8μμ), στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Νταή,ενώ το Σάββατο (8μμ), στην αίθουσα Ελένης Ματσούκα, στο Δημοτικό Σχολείο Μακρινίτσας η έκθεση ζωγραφικής του Ζάχου Βάρφη.Το Σάββατο, επίσης, στις 9.30μμ, στην αυλή της Παναγίας, ο συνθέτης Νότης Μαυρουδής θα παρουσιάσει έργα του μαζί με τους Νίνα Λοτσάρη και Παναγιώτη Μάργαρη.

"Επη της Κρήτης"

Ενα αφιέρωμα στους Γ. Χορτάτζη, Β. Κορνάρο, Ν. Καζαντζάκη, Παντ. Πρεβελάκη και Ανδρ. Ροδινό, αποτελεί το έργο "Επη της Κρήτης" του συνθέτη Νίκου Μαμαγκάκη,που θα παρουσιαστεί σε συναυλία, την Τετάρτη (9μμ), στο Φρούριο "Κούλες", στο Ηράκλειο Κρήτης. Στη συναυλία θα τραγουδήσουν οι Σαββίνα Γιαννάτου, Ειρήνη Δερέμπεη, Μιχάλης Τζουγανάκης, Κάρολος Κουκλάκης, Ελμα Κουντουράκη.Συμμετέχει δωδεκαμελές συγκρότημα, υπό τη διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη. Την εκδήλωση διοργανώνει η λέσχη "Ηδύπολης" και τα έσοδα από αυτήν θα διατεθούν για την ενίσχυση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Με οδηγό την παράδοση

Σεργιάνι στην Ελλάδα με οδηγό την Εθνική Μουσική Παράδοση κάνει ο Λάκης Χαλκιάς και το συγκρότημά του. Ο γνωστός καλλιτέχνης, συνεχίζοντας την περιοδεία του, θα δώσει δύο συναυλίες στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Γιορτών του Δήμου Λουτρακίου: Σήμερα στα Ισθμια και αύριο στην Πέρα Χώρα.Το συναυλιακό ταξίδι αυτή τη βδομάδα συνεχίζεται με τις συναυλίες: Την Παρασκευή στη Γιορτή Κρασιού της Νεμέας και το Σάββατο στη Γιορτή Κρασιού στη Ζίτσα Ιωαννίνων.

Τον Λάκη Χαλκιά συνοδεύουν η Νίκη Ολυμπίου,ο Γιώργος Δανέζης και επταμελής ορχήστρα, ενώ η μουσική επιμέλεια είναι του Χρήστου Χαλκιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ