Τετάρτη 25 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Στη ζώνη της διόρθωσης...

Για διόρθωση τιμών κάνουν λόγο οι αρμόδιοι παράγοντες σχολιάζοντας τη χτεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας. Ο Γενικός Δείκτης είχε απώλειες της τάξης του 0,2% και έκλεισε στις 5.056,5 μονάδες σε μια μέρα που χαρακτηρίστηκε και πάλι από τον τεράστιο όγκο των συναλλαγών, που έφτασαν τα 305 δισεκατομμύρια δραχμές.

Παρά τα όσα μπορεί να υποστηρίζονται, το κύριο χαρακτηριστικό της χτεσινής συνεδρίασης ήταν: Η αρχική προσπάθεια να δοθεί νέα ώθηση στο Δείκτη, ο οποίος κάποια στιγμή έφτασε στις 5.172,4, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 2% σε σχέση με το προχτεσινό κλείσιμο. Ο μεγάλος αριθμός των μετοχών που αν και αρχικά κινούνταν ανοδικά έκλεισε με ζημιές. Μάλιστα, πάνω από 70 μετοχές είχαν ζημιές που ξεπέρασαν το - 5%. Η κινητικότητα που παρουσιάστηκε στις επιλεγμένες μετοχές του Δείκτη FTSE, που τελικά έκλεισε με άνοδο 1,3%. Το μπλοκάρισμα των τερματικών του Χρηματιστηρίου που δεν κατάφερε ν' αντέξει τον όγκο των συναλλαγών, οι οποίες ολοκληρώθηκαν αρκετή ώρα μετά το κλείσιμο.

Στις χτεσινές συναλλαγές πήραν μέρος 299 μετοχές. Από αυτές οι 189 σημείωσαν ζημιές, οι 104 κέρδη και οι τιμές 6 μετοχών έμειναν αμετάβλητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ