Τετάρτη 25 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Η κυβερνητική αδιαφορία "έκλεισε" το θεραπευτήριο

Την εγκατάλειψη και τη λεηλασία του θεραπευτηρίου χρονίων παθήσεων στον Αμπελώνα της Λάρισας, έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής,Νίκος Γκατζής και Αποστόλης Τασούλας, με Ερώτησή τους για τον υπουργό Υγείας Λ. Παπαδήμα.

Το κτίριο του θεραπευτηρίου ο "Αριστεύς" κόστισε περί τα δύο δισ. δραχμές, έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί στο δημόσιο από το 1996, αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και υπογραμμίζουν: "Μέχρι σήμερα δε λειτούργησε εγκατελειμμένο στην κυβερνητική αδιαφορία. Μάλιστα η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί με τους βανδαλισμούς αγνώστων που αφαιρούν ό,τι βρίσκουν και προκαλούν τεράστιες ζημιές στις εγκαταστάσεις και στον εξοπλισμό του. Εχει γίνει προκήρυξη θέσεων ενός γιατρού παθολόγου και βοηθητικού προσωπικού, οι οποίοι όμως - και εφόσον προσληφθούν - δε θα μπορούν να αναλάβουν τα καθήκοντά τους, αφού το κτίριο δεν είναι σε κατάσταση να λειτουργήσει".

Και η Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ καταλήγει: "Ερωτάται ο κ. υπουργός εάν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να λειτουργήσει το θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων αποστέλλοντας τα απαιτούμενα χρήματα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την πρόσληψη του απαιτούμενου ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ