Τετάρτη 25 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Στη Βουλή το νομοσχέδιο - "ταφόπλακα"

Κατατέθηκε χτες στη Βουλή από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη,το νομοσχέδιο "Χωροταξικός Σχεδιασμός και Αειφόρος Ανάπτυξη", με το οποίο ιδιώτες θα μπορούν - και με το νόμο πλέον - να ασκήσουν τις κερδοσκοπικές τους δραστηριότητες σε κάθε είδους δημόσιες εκτάσεις της χώρας.

Με το νομοσχέδιο δημιουργούνται φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, στους οποίους θα κυριαρχούν οι ιδιώτες, ενώ ορισμένοι από τους βασικούς στόχους του νομοσχεδίου είναι: η σύσταση νέων οργάνων για το χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας, όπως η Επιτροπή Συντονισμού της Κυβερνητικής Πολιτικής, το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης.

Παράλληλα, καταργούνται σημαντικά νομοθετήματα, όπως ολόκληρα άρθρα του νόμου 1650 του 1986 που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα των άρθρων που έθεταν κάποιους φραγμούς στη λειτουργία και ανάπτυξη ζωνών παραγωγικών δραστηριοτήτων. Ετσι, οι ιδιώτες θα εφαρμόσουν τις... "αναπτυξιακές" τους ιδέες πάνω στις ακτές, στα νησιά, στα βουνά και στα δάση της χώρας, αφού θα είναι καλυμμένοι και από το συγκεκριμένο νόμο. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει, σύμφωνα με πληροφορίες, να ψηφιστεί το νομοσχέδιο από το Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής για... ευνόητους λόγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ