Κυριακή 5 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ 5/9/99

Μελωδική εβδομάδα

"Ενας αιώνας λυρικό τραγούδι" είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που παρουσιάζει η "Λυρική Εκφραση",σήμερα (9μμ), στο Θέατρο Βράχων, στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα.Οι λυρικοί τραγουδιστές Παύλος Ράπτης, Τζόαν Καρβέλα, Φιλίτσα Κωνσταντινίδου, Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη, Χρυσάνθη Βελουδάκη, Νίκος Τσαούσης και Νίνα Λοτσάρη,συνοδευόμενοι από τους πιανίστες Χρύσανθο Αλισάφη και Πλωτίνο Μικρομάτη θα ερμηνεύσουν έργα των Πουτσίνι, Τσιλέα, Μποϊτο, Μασκάνι, Γκέρσουιν, Λέχαρ, Κάλμαν. Η επιμέλεια είναι της Νίνας Γιαννίδη,ενώ το πρόγραμμα παρουσιάζει η Σοφία Θεοφάνους.

Στον ίδιο χώρο, αύριο,ο Βύρωνας τιμά την Μαρία Φαραντούρη και φιλοξενεί τη συναυλία, που θα δώσει η καταξιωμένη ερμηνεύτρια μαζί με τις Ελλη Πασπαλά και Σαβίνα Γιαννάτου.Τρεις μεγάλες γυναικείες φωνές "ταξιδεύουν" στις μουσικές του κόσμου, προσφέροντας στιγμές μοναδικές.

Οι μουσικές διαδρομές θα συνεχιστούν στο θέατρο Βράχων την Τρίτη με τη συναυλία "Ρεμπέτικη Συνέχεια" του Μπάμπη Τσέρτου και της μελωδικής του συντροφιάς. Την Τετάρτη,στο πλαίσιο του κύκλου "Νεολαία" θα δώσουν συναυλία οι "Συνήθεις Υποπτοι",τα έσοδα από την οποία θα διατεθούν για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της περιοχής.

Την Παρασκευή θα δώσουν συναυλία οι Ελένη Τσαλιγοπούλου και Μελίνα Κανά,ενώ το Σάββατο θα παρουσιαστεί ένα μουσικό - ποιητικό αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ (σε μουσική Μάνου Λοϊζου και Νατάσας Δίπλα). Την επιλογή - σύνθεση των κειμένων έκανε ο Βασ. Κολοβός. Τραγουδούν: Γιάννης Λάρδης, Νατάσα Δίπλα.Παίζουν: Χάρης Αρώνης, Πηνελόπη Γαρουφάλλου, Γιάννος Περλέγκας.

Στο Βύρωνα "Λόξα και Δόξα"

Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας παρουσιάζει την Πέμπτη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βύρωνα, το έργο του Γιάννη Ξανθούλη "Λόξα και Δόξα",που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου,μουσική Λουκιανού Κηλαηδόνη,σκηνικά Αφροδίτης Κουτσουδάκη,κοστούμια Γιάννη Ξανθούλη,χορογραφίες Πέτρου Γαλλία.Πρόκειται για μια μουσική, κινηματογραφική, θεατρική παράσταση, η οποία σατιρίζει με πικρό χιούμορ την πορεία μιας νεοελληνικής οικογένειας, από τη σκληρή πραγματικότητα, στο όνειρο, με κύριο μέσο διαφυγής το σινεμά, την ψεύτικη εικόνα, το άπιαστο. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Μίμης Χρυσομάλλης, Νένα Μεντή, Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος, Ανδρέας Βαρούχας, Ελένη Κρίτα, Γεράσιμος Δεστούνης, Πέτρος Αποστολόπουλος.

Για τα παιδιά στην Πέτρα

Την Τετάρτη,το Παιδικό Στέκι του Εθνικού θα παρουσιάσει, στο θέατρο Πέτρας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πέτρας '99, την "Αγάπη και τα τρία πορτοκάλια" του Κάρλο Γκότσι,σε διασκευή Βασιλικής Σαλούρου - Τρόβα,σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη,σκηνικά Φίλιππου Παπαγεωργίου,κοστούμια Καλλιόπης Κοπανίτσα,μουσική Τζοακίνο Ροσίνι και μουσική διασκευή - σύνθεση Γιάννη Μακρίδη. Παίζουν: Ε. Μουταφτζή, Κ. Μεγαπάνος, Ε. Καρακάση, Δ. Αδάμης κ. ά. (Η είσοδος για τα παιδιά είναι ελεύθερη).

Στη Θεσσαλονίκη ο Μαρκόπουλος

Συναυλία στο Θέατρο Δάσους θα δώσει την Πέμπτη (9μμ) ο Γιάννης Μαρκόπουλος.Υπό τη διεύθυνση του συνθέτη θα παρουσιαστεί η "Λειτουργία του Ορφέα",με ερμηνευτή τον Μάριο Φραγκούλη και αφηγητή τον Στράτο Τζώρτζογλου.Ο Βασίλης Λέκκας θα παρουσιάσει τραγούδια από τη συνεργασία του με τον συνθέτη "Αθέατος Σφυγμός", ενώ οι Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Βασιλική Λαβίνα, Γεράσιμος Ανδρεάτος και Αναστασία Μουτσάτσου θα ερμηνεύσουν δημοφιλή τραγούδια του Γ. Μαρκόπουλου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ατζέντα εκδηλώσεων (2001-09-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2000-07-23 00:00:00.0)
Πολιτιστικός Σεπτέμβρης των δήμων (1999-09-07 00:00:00.0)
Λόξα... σε Κηφισιά και Ν.Ιωνία (1999-09-04 00:00:00.0)
Περίπλους στα φεστιβάλ (1999-09-03 00:00:00.0)
μια συναυλία (1998-08-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ