Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Οι εργαζόμενοι προετοιμάζονται

Ο σεισμός διέκοψε χτες τη συνέλευση των εργαζομένων που εξέταζαν πρόταση για 48ωρη απεργία

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στα "Λιπάσματα Δραπετσώνας",προκειμένου να αποφασίσουν την πραγματοποίηση 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης σήμερα και αύριο,αντιδρώντας στην απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει το εργοστάσιο. Η συνέλευση ωστόσο διακόπηκε εξαιτίας του σεισμού.

Το εργοστάσιο των λιπασμάτων συνεχίζει να λειτουργεί, παρά το γεγονός ότι η θυγατρική εταιρία της Εθνικής Τράπεζας,η "Πρότυπος Κτηματική Τουριστική ΑΕ" - στην οποία έχει παραχωρηθεί η κινητή και η ακίνητη περιουσία των "Λιπασμάτων Δραπετσώνας" - αποφάσισε να κάνει "έξωση" στα "Συνεταιριστικά Ελληνικά Λιπάσματα ΑΕ",όπως μετονομάστηκαν τα "Λιπάσματα Δραπετσώνας" μετά την επινοικίασή τους από τη ΣΥΝΕΛ,(Συνεταιριστική Εταιρία Λιπασμάτων)! Τυπικά, το εργοστάσιο είναι κλειστό από τις 31 Ιούλη,οπότε και έληγε το μισθωτήριο.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής γενικής συνέλευσης οι εργαζόμενοι αντέδρασαν στη λογική του να επιδιώξουν την "αποκατάστασή τους", βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το αίτημα για τη συνέχιση λειτουργίας του εργοστασίου. Ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου ΠειραιάΜ. Νουφαρίτσης που παρακολούθησε τη συνέλευση, παίρνοντας το λόγο, τόνισε ότι το πρώτο και κύριο ζήτημα είναι να συνεχίσει να λειτουργεί το εργοστάσιο. "Ο Πειραιάς - συνέχισε - δεν αντέχει άλλους ανέργους. Υπάρχουν και άλλοι κλάδοι στον Πειραιά, αλλά και γενικότερα που πλήττονται από την πολιτική της κυβέρνησης και είναι ανάγκη να υπάρξει συσπείρωση και συντονισμός κόντρα σ' αυτήν την πολιτική που διαλύει τα πάντα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ