Παρασκευή 28 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΤΡΙΒΗ «ΚΟΝΚΟΡΝΤ»
Η απάντηση στα μαύρα κουτιά

ΠΑΡΙΣΙ.-

Ολοκληρώθηκε χτες η εξέταση των δύο μαύρων κουτιών του μοιραίου Κονκόρντ, αλλά όπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Μεταφορών Ζαν Κλοντ Γκαϊσό, η επίσημη ανακοίνωση του πορίσματος δεν πρόκειται να γίνει πριν την πάροδο τριών ημερών, καθώς θα πρέπει να αναλυθούν περισσότερα από 600 στοιχεία πληροφοριών που καταγράφηκαν στα 2 λεπτά της πτήσης.

Πάντως, μάλλον θεωρείται δεδομένο ότι το πρόβλημα που προκάλεσε τη συντριβή και έστειλε στον άλλο κόσμο 113 ανθρώπους ήταν στους δυο αριστερούς κινητήρες και στο σύστημα προσγείωσης. Το πλήρωμα του Κονκόρντ ανέφερε στον πύργο ελέγχου βλάβη στον αριστερό κινητήρα αριθμός δυο, ενώ ο κινητήρας αριθμός ένα παρουσίασε δυο φορές μια μείωση των «παραμέτρων» του πριν το «αεροσκάφος κλίνει πολύ προς τα αριστερά και συντριβεί», ανακοίνωσε χτες το απόγευμα το γαλλικό Γραφείο Ερευνας Ατυχημάτων (BEA).

Η ίδια πηγή ανακοίνωσε επίσης ότι το πλήρωμα του μοιραίου αεροσκάφους ανέφερε στον πύργο ελέγχου ότι το σύστημα προσγείωσης δε λειτουργούσε και οι τροχοί δεν μπορούσαν να αναδιπλωθούν στο εσωτερικό του αεροσκάφους. Η ΒΕΑ πρόσθεσε ακόμη ότι «κομμάτια ελαστικού» από τους τροχούς βρέθηκαν στο διάδρομο απ' όπου απογειώθηκε το Κονκόρντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ