Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΚΑΛΟΠ
Αποδοκιμάζουν τον τηλεβιασμό

Αποδοκιμάζει έντονα και δεν επαινεί, όπως αξίωνε ο Ν. Χατζηνικολάου, η πλειοψηφία της «κοινής γνώμης» τα κανάλια για τον τηλεβιασμό των συνειδήσεων αναφορικά με την παρουσίαση του βιασμού στην Αμάρυνθο.

Σύμφωνα με το βαρόμετρο «Σκάι»/VPRC το 65% των ερωτηθέντων εκφράζει τη διαφωνία του για τον τηλεκανιβαλισμό των καναλιών, ενώ το ίδιο ποσοστό (65%) υποστηρίζει ότι οι ειδήσεις στην τηλεόραση παρουσιάζουν περισσότερη βία απ' όση υπάρχει στην πραγματικότητα.

Στην ίδια δημοσκόπηση έξι στους δέκα προσδοκούν ότι τους επόμενους μήνες θα γίνουν αρκετές κοινωνικές συγκρούσεις τους επόμενους δύο - τρεις μήνες, έναντι 25% που πιστεύουν ότι θα γίνουν λίγες.

Σε ό,τι αφορά την εκλογική επιρροή των κομμάτων, η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 42,5%, το ΠΑΣΟΚ 38,5%, το ΚΚΕ 8%, ο ΣΥΝ 4,5% και ο ΛΑΟΣ 4%.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα βγήκε κερδισμένο από τις πρόσφατες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το 40% θεωρεί η κυβέρνηση και το 16% η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ «κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα» απαντά το 21%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ