Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα επιδοτούμενα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΠΟΡΕΙ ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, να ονομάζει τα όσα εξάγγειλε χτες ως μέτρα ενίσχυσης της ποντοπόρου ναυτιλίας, αλλά μάλλον για ενίσχυση της «ποντοπόρου ασυδοσίας» μπορεί να μιλήσει κανείς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το γεγονός πως αποκαλεί «επιδότηση της εργασίας» τις προκλητικές απαλλαγές των εφοπλιστών από τις ασφαλιστικές εισφορές και μάλιστα με χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου. Οπως καταλαβαίνετε, εμείς (μαζί και με τους ναυτεργάτες) θα πληρώνουμε και οι εφοπλιστές θα κερδίζουν...

Είναι σαφώς τραγική η εικόνα των υπουργών της κυβέρνησης, που προσπαθούν να παρουσιάσουν την πολιτική εξυπηρέτησης των όποιων μεγάλων συμφερόντων, σε... «εθνική αναγκαιότητα» ή ότι άλλο σκαρφιστούν.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση ζούμε σε μια χώρα, όπου οι μόνοι που έχουν ανάγκη «επιδότησης» είναι οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι πολυεθνικές. Είτε πρόκειται για φοροαπαλλαγές, είτε για κατάργηση εισφορών, είτε για εξασφάλιση απλήρωτης εργασίας, είτε... είτε...

Ολοι οι υπόλοιποι είμαστε άνετοι και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και, επομένως, καμιά ανάγκη.

Αυτά, την ώρα που η αγοραστική αξία των μισθών πάει κάθε χρόνο προς τα κάτω, λόγω των ανύπαρκτων αυξήσεων και της τερατώδους φορολογίας, ενώ τα κέρδη των εταιρειών δεκαπλασιάζονται.

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον για την πολιτογράφηση και τα δημοκρατικά δικαιώματα των ομογενών από την Αλβανία. Μεγάλος καημός τους έπιασε για την παροχή κάθε διευκόλυνσης.

Επί τόσα χρόνια που άνθρωποι από τη γειτονική χώρα γίνονται αντικείμενο της σκληρότερης εκμετάλλευσης από αφεντικά και εταιρείες, όπου δουλεύουν ανασφάλιστοι και χωρίς δικαιώματα, δεν είδαμε παρόμοιες ευαισθησίες.


Γρηγοριάδης Κώστας

Και θα συνεχίσουμε να μην βλέπουμε. Γιατί και οι δυο ανακάλυψαν ένα ακόμη πεδίο ρουσφετολογικής εκμετάλλευσης για όποτε και να γίνουν οι επόμενες εκλογές. Και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να κερδίσουν το παιγνίδι. Το ΠΑΣΟΚ απλά φωνάζει λίγο παραπάνω γιατί νιώθει «εκτός έδρας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τροπολογία - έκτρωμα καταργεί κάθε συγκροτημένο εργασιακό δικαίωμα στα ποντοπόρα πλοία(2021-10-15 00:00:00.0)
Θέλουν τους σπουδαστές τσάμπα ναυτεργατικό δυναμικό(2012-11-27 00:00:00.0)
Ρυθμίσεις ενίσχυσης του τζόγου(2007-03-23 00:00:00.0)
Αγριο πετσόκομμα από την κυβέρνηση(2007-01-16 00:00:00.0)
Απολύσεις και διαθεσιμότητες με πρόσχημα τον πόλεμο(2003-04-01 00:00:00.0)
Σαρωτικά μέτρα ενάντια στους ναυτεργάτες(1997-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ