Σάββατο 11 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΔΗΓΙΑ ΜΠΟΛΚΕΣΤΑΪΝ
Δικομματική συνενοχή στο έγκλημα

Τη στρατηγική συμφωνία των δυο κομμάτων στην προώθηση των συμφερόντων του κεφαλαίου ανέδειξε χτες ο Γ. Τούσσας, σε συνέντευξη Τύπου Ελλήνων ευρωβουλευτών στην Αθήνα

Ο ρόλος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην προώθηση της οδηγίας Μπολκεστάιν, αλλά και οι ευθύνες του ΣΥΝ, που με την πολιτική του εξαγνίζει τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ, αναδείχτηκαν χτες από τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Τούσσα, κατά τη συνέντευξη Τύπου Ελλήνων ευρωβουλευτών (απουσίαζε ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ) για τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ξεκινάει τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται την Πέμπτη.

Ο Γ. Τούσσας επανέλαβε ότι σε συμπαιγνία μεταξύ τους, το ΕΛΚ, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Φιλελεύθεροι, σε αγαστή συνεργασία με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στην ΕΕ, πέτυχαν ώστε η οδηγία να διατηρήσει αυτούσιο τον αντιδραστικό της πυρήνα, παρά τις θυελλώδεις αντιδράσεις που προκάλεσε ανάμεσα στους εργαζόμενους όλων των κρατών - μελών. Εκανε εκτενή αναφορά στις καταστροφικές συνέπειες που θα προκύψουν από την ψήφιση και εφαρμογή του νομοθετήματος για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι μεγάλο πλήγμα θα δεχτούν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς η οδηγία είναι κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στον τομέα των υπηρεσιών.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συμφωνεί απόλυτα με τον πυρήνα της οδηγίας, όσο και αν με την αντιπολιτευτική του τακτική προσπαθεί να πείσει για δήθεν «διαφωνίες» με πλευρές του αντιδραστικού νομοθετήματος. Ευθύνες έχει και ο ΣΥΝ, καθώς μήτρα και αυτής της οδηγίας για την απελευθέρωση των υπηρεσιών αποτελεί η Συνθήκη του Μάαστριχτ, την οποία ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης εκθείασε την οδηγία και προσπάθησε να πείσει ότι απαλείφτηκαν ή βελτιώθηκαν όλες οι αντεργατικές της προβλέψεις. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η Μ. Ματσούκα αναγνώρισε «βελτιώσεις» στο κείμενο, το οποίο ωστόσο χαρακτήρισε «νεοφιλελεύθερο», θέλοντας να κρύψει τη στρατηγική ταύτιση του κόμματός της με τη ΝΔ και στο ζήτημα της συγκεκριμένης οδηγίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
65ωρο με τις υπογραφές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (2008-12-14 00:00:00.0)
«Οχι» στη συμφωνία ΕΕ - ΗΠΑ για τις αερομεταφορές (2007-10-12 00:00:00.0)
«Αποθήκες» ντροπής και εξαθλίωσης (2007-06-15 00:00:00.0)
Ξεκάθαρο ΟΧΙ από τους εργαζόμενους (2006-02-15 00:00:00.0)
ΚΚΕ: Η καλύτερη αγωνιστική απάντηση (2004-06-02 00:00:00.0)
Ουσιαστική η παρέμβαση του ΚΚΕ σε όλα τα μέτωπα πάλης (2004-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ