Σάββατο 11 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Μετά τον Ράμσφελντ ο Μπόλτον;

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η «συγκυβέρνηση» αποδεικνύεται παιχνίδι για γερά νεύρα και για τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικανούς... Αναλυτές αρχίζουν ήδη να αμφισβητούν την «ενότητα» των Δημοκρατικών και θεωρούν ένα πρώτο τεστ τη συζήτηση και την ψηφοφορία για την επικύρωση από το Κογκρέσο του Τζον Μπόλτον στο αξίωμα του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ.

Οι Δημοκρατικοί θα διατηρήσουν τη συνοχή όταν προεκλογικά είχαν αντιταχθεί έντονα στην τοποθέτηση του Μπόλτον στη θέση αυτή από τον Πρόεδρο Μπους λόγω των αρνητικών θέσεων που είχε διατυπώσει κατά το παρελθόν για τα Ηνωμένα Εθνη; Για τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», ο Μπόλτον θα είναι ο δεύτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπους που θα χάσει τη θέση του μετά τον υπουργό Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ... ενώ και το CNN χτες ανέφερε ότι και ένας γερουσιαστής Ρεπουμπλικανός ο Τζον Τσάφι θα καταψηφίσει την υποψηφιότητα του Μπόλτον, εξαιτίας της «καταψήφισης στις εκλογές όλης της ατζέντας Μπους».

Τέλος, ο αποπεμφθείς υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ντόναλντ Ράμσφελντ, μιλώντας στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, παραδέχτηκε για πρώτη φορά την αποτυχία του «στη δεύτερη φάση της επιχείρησης στο Ιράκ», λέγοντας ότι η κατάσταση στο μέτωπο της ασφάλειας «δεν πηγαίνει ούτε αρκετά καλά ούτε γρήγορα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ