Σάββατο 11 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Αισιόδοξος για την κυβερνητική συνεργασία ο Χανίγια

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

«Αν έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στην παραμονή μου στην πρωθυπουργία και την άρση του οικονομικού αποκλεισμού, τότε σίγουρα διαλέγω το δεύτερο». Αυτό δήλωνε, χτες, ο Ισμαήλ Χανίγια, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην παραίτηση από τον πρωθυπουργικό θώκο, εφόσον ευοδωθεί η προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Ο Χανίγια υποστήριξε ότι οι τρέχουσες συναντήσεις με τον Αμπάς «ήταν γόνιμες», εκτιμώντας ότι «πιθανότατα θα υπάρχουν καλά νέα μέσα σε 2-3 βδομάδες». Ετερο στέλεχος της «Χαμάς» δήλωνε ότι έχουν καταληχτεί «οι βάσεις μιας συνεργασίας» και ότι, από κοινού, έχουν αποκλειστεί οι γνωστοί πολιτικοί που συνδέονται με συγκεκριμένες παρατάξεις, αλλά και τα πολιτικά σύμβολα.

Χτες, επίσης, έγινε γνωστό ότι στην περιοχή θα μεταβεί, στα τέλη πιθανότατα της επόμενης εβδομάδας, η επικεφαλής της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Η Λουίζ Αρμπουρ υποστήριξε ότι «συγκλονίστηκε» από τη σφαγή στην Μπέιτ Χανούν, γι' αυτό και θα επιδιώξει να μεταβεί και στη συγκεκριμένη πόλη.

Παράλληλα, χτες, η UNICEF απηύθυνε νέα έκκληση για άμεσο τερματισμό των ισραηλινών επιχειρήσεων στα παλαιστινιακά εδάφη, ανακοινώνοντας ότι από τις αρχές του χρόνου σκοτώθηκαν 116 παιδιά, έναντι 52 το 2005. Επίσης, η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κατηγόρησε το Ισραήλ ότι με τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις έχει καταστρέψει σχεδόν ολοσχερώς ό,τι υποδομές έγινε προσπάθεια να στηθούν στην Παλαιστίνη από το 1993 και υπενθύμισε ότι χρειάζονται, εκτάκτως, εκατοντάδες εκατομμύρια σε βοήθεια.

Τέλος, ο Ιρανός θρησκευτικός ηγέτης Αγιατολάχ Χαμενεΐ κατηγόρησε, χτες, τη «Δύση» ότι «σιωπά απέναντι στα ισραηλινά εγκλήματα». Από την άλλη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός που προετοιμάζεται για ταξίδι στην Ουάσιγκτον φέρεται αποφασισμένος να πιέσει, πάλι, για σκληρότερη στάση απέναντι στην Τεχεράνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ