Σάββατο 11 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
Δολοφονία βουλευτή και νέες ναυμαχίες

ΚΟΛΟΜΠΟ.- Αλλη μια δολοφονία πολιτικού συγκλονίζει τη Σρι Λάνκα: θύματα άγνωστων οπλοφόρων έπεσαν χτες ο Νανταράτζα Ραβιράτζ, βουλευτής, που εκπροσωπούσε τη μειονότητα των Ταμίλ στη Βουλή της χώρας, και ο σωματοφύλακάς του. Οι ένοπλοι «έραιναν» επί ώρα με σφαίρες το όχημα στο οποίο επέβαιναν τα θύματά τους, ενώ ξεκινούσαν από την κατοικία του βουλευτή. Ο εμφύλιος στη Σρι Λάνκα κλιμακώνεται όλο και περισσότερο, παρότι η τύποις εκεχειρία ανάμεσα στους αυτονομιστές Τίγρεις και την κυβέρνηση εξακολουθεί να ισχύει. Ο πρόεδρος της χώρας Μαχίντα Ρατζαπάκσε έκανε λόγο για «ειδεχθή ενέργεια» από ανθρώπους που «αντιτίθενται... στον δημοκρατικό πλουραλισμό», επιχειρώντας να «φωτογραφίσει» τους αντάρτες.

Ομως ο Ρατζαπάκσε δε νομιμοποιείται και πολύ να δίνει μαθήματα σε κανέναν, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις αυτή τη βδομάδα σφάγιασαν πάνω από 60 αμάχους με μπαράζ πυροβολικού εναντίον στρατοπέδου προσφύγων.

Στο μεταξύ, στη συνέχεια των ναυμαχιών στο βόρειο τμήμα της χώρας, το ναυτικό και η αεροπορία ισχυρίστηκαν πως βύθισαν άλλα δύο πλοιάρια των Τίγρεων, σκοτώνοντας «αρκετούς αντάρτες». Οι αντάρτες ανακοίνωσαν από την πλευρά τους ότι πέντε άνδρες τους σκοτώθηκαν, πρόσθεσαν όμως ότι στις ναυμαχίες βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον 25 άνδρες των ενόπλων δυνάμεων και αιχμαλωτίστηκαν άλλοι 4.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ