Τρίτη 14 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Βοήθημα σε 1,2 εκατομμύρια μαθητές

ΛΑ ΠΑΣ.--

Στην έκδοση νέου σχολικού επιδόματος - βοηθήματος, με την ονομασία «Χουανσίτο Πίντο» ύψους 200 μπολιβιάνος (περίπου 20 ευρώ) για 1.200.000 μαθητές, προχώρησε η κυβέρνηση της Βολιβίας σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου Εβο Μοράλες που πρόσθεσε ότι είναι ένα από τα πρώτα θετικά αποτελέσματα που επιφέρει η εθνικοποίηση των υδρογονανθράκων.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Σχεδιασμού, Νοέλ Αγκίρε σε δηλώσεις του προς την Prensa Latina, συμπλήρωσε ότι το επίδομα Χουνσίτο Πίντο - προς τιμήν του παιδιού ήρωα του πολέμου του Ειρηνικού με τη Χιλή (1879 - '84) - έχει ως κύριο στόχο να εμποδίσει τη σχολική εγκατάλειψη, εξαιτίας των οικονομικών δυσχερειών των οικογενειών τους.

Τέλος, στο προσκήνιο πάλι οι «ανεξάρτητοι» μεταλλωρύχοι που αυτή τη φορά συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο Ουανούνι, στη διάρκεια διαδήλωσης και τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Η κυβέρνηση του Μοράλες πρότεινε στα μέλη των συνεταιρισμών - και αρκετά δέχτηκαν - να ενταχθούν στην COMIBOL, όμως πολλοί απέρριψαν το σχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ