Τρίτη 14 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ - ΠΣΟ
Αλληλεγγύη στους Κορεάτες εργάτες

Την αμέριστη αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές της Ενωσης Εργαζομένων στο Δημόσιο (KGEU) και της Κορεατικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων στις Κατασκευές (KFICTU) που αντιμετωπίζουν τη βίαιη καταστολή της κυβέρνησης εξέφρασε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), σε παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Ν. Κορέας, χτες το μεσημέρι.

Τριμελής αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της πρεσβείας στο... ισόγειο του κτιρίου και όχι στα γραφεία της πρεσβείας (10ος όροφος) με την αιτιολογία ότι στο χώρο γίνονταν... εργασίες, και του επέδωσαν ψήφισμα με παραλήπτη τον πρόεδρο της Ν. Κορέας, Roh Moo Hyun, σύμφωνα με το οποίο εκφράζεται η οργή της ΠΣΟ για την άγρια καταστολή σε βάρος των εργαζομένων και καλούν την Κορεάτικη κυβέρνηση να συμμορφωθεί, τουλάχιστον, για τη διασφάλιση της εφαρμογής των διεθνών αποδεκτών προτύπων εργασίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, δήλωσε πως «στα πλαίσια της διεθνούς αλληλεγγύης στους συναδέλφους μας Κορεάτες καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής και αυταρχισμού της κυβέρνησης εναντίον των αγώνων των εργαζομένων. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα αναλάβουμε κι άλλες πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση μέχρι να τερματιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ