Τρίτη 14 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Πόλεμος χωρίς διακοπή

ΚΑΜΠΟΥΛ.- Σε κοινές επιχειρήσεις της κατοχικής δύναμης του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και του δοσιλογικού στρατού τις τελευταίες μέρες σκοτώθηκαν «πάνω από 60 μαχητές των Ταλιμπάν», υποστήριξε ο κυβερνήτης της επαρχίας Πάκτικα χτες. Στο μεταξύ, επίσης χτες, ένας Ισπανός στρατιώτης του ΝΑΤΟ τραυματίστηκε ελαφρά όταν έκρηξη έπληξε αυτοκινητοπομπή 8 οχημάτων της κατοχικής δύναμης, 120 χλμ. από τη Χεράτ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Επίσης χτες, έγιναν γνωστά στοιχεία από ένα κοινό σώμα των δυνάμεων κατοχής και της δοσιλογικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία έχουν «τετραπλασιαστεί» οι επιθέσεις των Ταλιμπάν και συνοδοιπόρων τους: Φθάνουν πλέον, κατά μέσον όρο, τις 600 το μήνα. Η εξέγερση, ανέφερε το σώμα αυτό, αναστέλλει τα «έργα ανοικοδόμησης» και αναγκάζει τις υπηρεσίες και οργανώσεις αρωγής «να αποσύρονται» από τις περιοχές που πλήττονται.

Τέλος, χτες η κυβέρνηση του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι μετά την ολοκλήρωση της απογραφής των Αφγανών προσφύγων στη χώρα (όσων δεν έδιωξε κακήν κακώς), διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν 219.726 Αφγανοί στη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ