Σάββατο 18 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κατασχέθηκαν 5 τόνοι ακατάλληλα τρόφιμα

Συνεχίζεται η ασύδοτη δράση των κερδοσκόπων σε βάρος της υγείας των καταναλωτών. Χαρακτηριστικό δείγμα γραφής, οι κατασχέσεις ακατάλληλων τροφίμων, που γίνονται - όταν εντοπίζονται - από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις της Νομαρχίας Πειραιά, οι ελεγκτικές της υπηρεσίες προχώρησαν από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και χτες στην κατάσχεση:

  • 3,7 τόνων ακατάλληλων και επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία κρεάτων, σε ψυγεία στη Δραπετσώνα, ιδιοκτησίας της εταιρείας εκμετάλλευσης εστιατορίων και σούπερ μάρκετ «ΠΛΕΝΤΥ ΕΠΕ» (με έδρα Ηρ. Πολυτεχνείου 90, Αργυρούπολη). Της κατάσχεσης είχε προηγηθεί έλεγχος στον σφραγισμένο ψυκτικό θάλαμο - που ήταν γεμάτος από σάπια κρέατα - μετά από εισαγγελική εντολή, καθώς δεν εντοπίστηκε ο υπεύθυνος της εταιρείας.
  • 427 κιλών κατεψυγμένων χταποδιών, προέλευσης Πορτογαλίας, ιδιοκτησίας της εταιρείας «Ιχθυοτροφεία ΓΛΑΡΟΝΗΣΙ ΕΠΕ» (Αναλήψεως 13, Δραπετσώνα), λόγω λήξης του ορίου συντήρησης και ελλιπών σημάνσεων.
  • 870,5 κιλών, ακατάλληλα για κατανάλωση και βρώση, κρεάτων και αλιευμάτων. Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν 640,5 κιλά κατεψυγμένου κρέατος και κρεατοσκευασμάτων, της εταιρείας «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΑΓΡΟΣ AE», στον Πειραιά, 120 κιλά ολόκληρα κατεψυγμένα κοτόπουλα της εταιρείας «ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ», στη Δραπετσώνα και 110 κιλά κατεψυγμένα ψάρια (σκορπιοί) ατλαντικής αλιείας από την αποθήκη χονδρικού εμπορίου της εταιρείας «ΚΑΛΑΔΑ ΕΠΕ», στον Ρέντη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ