Σάββατο 18 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
Στην Αμερική για... επενδύσεις

Τις... θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία - εξελίξεις, οι οποίες αφορούν το σύνολο των αντεργατικών πολιτικών που προώθησε η κυβέρνηση της ΝΔ ως σήμερα - παρουσίασε σε επιχειρηματικούς και οικονομικούς παράγοντες της Ν. Υόρκης, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης, ο οποίος τις ημέρες αυτές βρίσκεται στην Αμερική. Σκοπός, βέβαια, των επαφών της ελληνικής αντιπροσωπείας, η προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, όπου όμως θα πρέπει να πείσει τους Αμερικάνους επενδυτές, ότι το οικονομικό περιβάλλον στη χώρα μας, είναι αρκούντως φιλο-επιχειρηματικό, ώστε αξίζει οι τελευταίοι να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους.

Ο Γ. Αλογοσκούφης συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με εκπροσώπους ελληνο-αμερικανικού επιχειρηματικού συμβουλίου, όπου, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, ανέλυσε την κατάσταση στην ελληνική οικονομία, τόσο όσον αφορά την ανάπτυξη, όσο και τη δημοσιονομική προσαρμογή. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο αποκαλούμενο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, την προώθηση δηλαδή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, καθώς και στις εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, στα πλαίσια των επαφών της, παραβρέθηκε σε δεξίωση που τους παρέθεσε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ είχε συναντήσεις και με υψηλόβαθμα στελέχη επενδυτικών τραπεζών. Χτες εξ άλλου ο Γ. Αλογοσκούφης μίλησε σε συνέδριο για την ελληνική οικονομία με θέμα «Ελλάδα 2004 - 2006: Από τις μεταρρυθμίσεις στα αποτελέσματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ