Σάββατο 18 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
«Πνίγηκαν» οι βαμβακοκαλλιέργειες

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Οι μεγάλες καταστροφές στη βαμβακοκαλλιέργεια του νομού Μαγνησίας είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας. Συγκεκριμένα, στο κείμενο της Ερώτησης, επισημαίνεται:

«Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι πρωτοφανείς πλημμύρες που έπληξαν τελευταία τη Μαγνησία, όπως είναι γνωστό, άφησαν πάρα πολλές, σημαντικές και σε ορισμένες περιπτώσεις γενικευμένες καταστροφές, όπως π.χ. στις βαμβακοκαλλιέργειες. Σε 110.000 στρεμ. καλλιέργειες βαμβακιού το ποσοστό της καταστροφής ήταν ως 100%. Για τους περισσότερους παραγωγούς βάμβακος η καταστροφή αυτή της παραγωγής τους, λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη της συγκομιδής, έφερε τρομερά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Επιβάλλεται η άμεση εκτίμηση και καταβολή των αποζημιώσεων στο ύψος της πραγματικής καταστροφής και όχι με τις συνήθεις περικοπές που κάνει ο ΕΛΓΑ».

Καταλήγοντας οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό, «αν σκοπεύει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει άμεσα την τραγική κατάσταση των πλημμυρόπληκτων βαμβακοπαραγωγών της Μαγνησίας με τη γρήγορη ολοκλήρωση των εκτιμήσεων και την καταβολή αποζημιώσεων για το σύνολο της ζημιάς που υπέστησαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ