Σάββατο 18 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 - 2006
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Στους δρόμους του αγώνα

Με μαχητικές και μαζικές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια και με έντονη την παρουσία της νεολαίας τιμήθηκε η 33η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Ανατολική Στερεά και Εύβοια, στη Χαλκίδα, στο Αλιβέρι στη Λιβαδειά, στην Αμφισσα, και τη Λαμία.

Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν στις 7 το απόγευμα και πέρα από τις ομιλίες για την επέτειο της εξέγερσης, περιλάμβαναν απαγγελίες ποιημάτων του Γ. Ρίτσου και στις πορείες που έγιναν στη συνέχεια, διατρανώθηκε για μια ακόμα φορά η διάθεση των εργαζομένων και του λαού για νέους αγώνες ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές του δικομματισμού. Εκφράστηκε μέσα από τα συνθήματα «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και «Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός» το αντιιμπεριαλιστικό αίσθημα των συγκεντρωμένων.

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η παρουσία των μαθητών, φοιτητών και σπουδαστών που όλο αυτό το διάστημα, μέσα από τις δυναμικές πολύμορφες κινητοποιήσεις τους για μια Παιδεία στην υπηρεσία των αναγκών του λαού και της νεολαίας, δείχνουν ότι στους δρόμους του αγώνα κατακτιέται το δίκιο. Στις συγκεντρώσεις που έγιναν στη Χαλκίδα και τη Λαμία το παρών έδωσαν τα συντονιστικά αγώνα των μαθητών και των σπουδαστών των ΤΕΙ Χαλκίδας και Λαμίας, ενώ στη Λαμία η ομιλία έγινε από μαθητή και σπουδαστή από τα αντίστοιχα συντονιστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ