Σάββατο 18 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Στηρίζει την εγκληματική δράση του Ισραήλ

Με μια κυνική απάντηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιχειρεί να αθωώσει το Ισραήλ για τη χρήση βομβών λευκού φωσφόρου κατά την επίθεση στο Λίβανο. Στην απάντησή της, μάλιστα, η Κομισιόν δεν παραλείπει να αναγνωρίσει «το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα»!

Αυτά προκύπτουν από την απάντηση της Επιτροπής στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά «τη χρήση βομβών λευκού φωσφόρου από τον ισραηλινό στρατό εναντίον μαχητών της Χεζμπολάχ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ισραηλινής επίθεσης στο Λίβανο παραδέχτηκε ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Αμίρ Πέρετζ, με επίσημες δηλώσεις του εκπροσώπου του, Τζέικομπ Εντερι».

Καταλήγοντας ο Θ. Παφίλης, ρωτούσε την Κομισιόν «δεδομένου ότι η χρήση εμπρηστικών όπλων, περιλαμβανομένων των βομβών λευκού φωσφόρου, απαγορεύονται από το τρίτο πρωτόκολλο της Σύμβασης του ΟΗΕ (1980), καταδικάζει η Επιτροπή την εγκληματική αυτή ενέργεια του ισραηλινού στρατού κατά του λιβανέζικου λαού;».

Ενώ, λοιπόν, η ίδια η ισραηλινή κυβέρνηση παραδέχεται επίσημα τη χρήση βομβών λευκού φωσφόρου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συναινεί και στηρίζει την εγκληματική δράση του ισραηλινού στρατού, νομιμοποιώντας με τον τρόπο αυτό τη χρήση των εμπρηστικών όπλων.

Στην απάντησή της η ΕΕ δεν παραλείπει να εκφράσει υποκριτικά τη «θλίψη της για την απώλεια ανθρώπινων ζωών, σε οποιαδήποτε παράταξη κι αν ανήκουν»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ