Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ «ACS»
Υπηρεσίες με χρέωση του... εργαζόμενου μεταφορέα!

Η εταιρεία ταχυμεταφορών ACS, όπως αποκαλύφθηκε από καταγγελίες εργαζομένων, παρακρατάει χρήματα από τους μισθούς εργαζομένων, προκειμένου να καλυφθούν κενά και λάθη που προκύπτουν από τις εκατοντάδες παραδόσεις δεμάτων με χρέωση του παραλήπτη! Οι καταγγελίες αυτές προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, της οποίας προχτές η διοίκηση έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο παράρτημα της «ACS» στον Πειραιά.

Κάτω από την πίεση και το φόρτο της δουλειάς, ο υπάλληλος ορισμένες φορές δεν εισπράττει το ποσό. Η εταιρεία είναι υποχρεωμένη αυθημερόν να καλέσει τον παραλήπτη και να του υπενθυμίσει ότι πρέπει να πληρώσει την παραλαβή. Ομως αν δεν πληρώσει ο παραλήπτης, όπως κατήγγειλε η πρόεδρος του Σωματείου Κούλα Κυριακοπούλου προς τον διευθυντή του παραρτήματος Μιχάλη Παπανδρέου, στο τέλος του μήνα... απλώς «ενημερώνετε τον εργαζόμενο ότι αντί 600 ευρώ που είναι ο μισθός του θα πάρει μόνο 320 γιατί τα υπόλοιπα είναι για να πληρωθούν τα όποια λάθη»!

Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να πληρώσουν αυτά τα λεφτά για να μην κατηγορηθούν ως κλέφτες, ενώ ορισμένοι αναγκάζονται να παραιτηθούν. Οι εκπρόσωποι του σωματείου απαίτησαν να σταματήσει αυτή η παράνομη τακτική της εταιρείας, ζήτησαν να επιστραφούν πίσω τα χρήματα που έχουν παρακρατηθεί από τους εργαζόμενους και προειδοποίησαν για δυναμικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ