Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΟΛΟΥ
Δυο γραμμές σε σύγκρουση

Οι δύο γραμμές που συγκρούονται στο συνδικαλιστικό κίνημα αναδείχτηκαν στις εργασίες του 17ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Βόλου (ΕΚΒ). Στις 28 Νοέμβρη θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή της νέας διοίκησης. Οι 119 αντιπρόσωποι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στις δυνάμεις της συναίνεσης και της υποταγής στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του κεφαλαίου, οι οποίες εκφράζονται από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση», που αποτελούν σήμερα την πλειοψηφία και στις ταξικές δυνάμεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ), που με συνέπεια και συνέχεια αντιπαλεύουν αυτή την πολιτική.

Οπως τόνισε από το βήμα του συνεδρίου ο Τ. Τριανταφυλλάκος, εκπρόσωπος της ΔΑΣ, «η εργατική τάξη της περιοχής δεν έχει ανάγκη από ένα Εργατικό Κέντρο που δίνει τα χέρια στην εργοδοσία. Εχει ανάγκη από ένα Εργατικό Κέντρο που θα μπει μπροστά για την οργάνωση και την ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων, θα διεκδικεί αιτήματα που ν' ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Που θα παλεύει για την οργάνωση της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων στα συνδικάτα και θα τα μετατρέψει σε φρούρια ταξικής πάλης και αλληλεγγύης. Μπορούμε στο 17ο Συνέδριο να κάνουμε ένα σοβαρό βήμα σ' αυτή την κατεύθυνση. Με τη συσπείρωση στη ΔΑΣ, με την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων».

Χαιρετισμό εκ μέρους της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ στο συνέδριο απηύθυνε ο Απ. Νάνος, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να συμβάλουν «στην οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας, όχι μόνο για την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων, αλλά για τη διεκδίκηση και κατάκτηση της εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ