Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ
«Ασκληπιείο» δημόσιο και δωρεάν για το λαό

Συγκέντρωση τη Δευτέρα έξω από το νοσοκομείο από δεκάδες συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς της Νοτιοανατολικής Αττικής

Στιγμιότυπο από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων του «Ασκληπιείου» στο υπουργείο Υγείας

Eurokinissi

Στιγμιότυπο από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων του «Ασκληπιείου» στο υπουργείο Υγείας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για «Ασκληπιείο» δημόσιο και δωρεάν για το λαό και με κεντρικό αίτημα «Εξω οι επιχειρηματίες από την Υγεία» προγραμματίζει για την ερχόμενη Δευτέρα 27 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., έξω από το νοσοκομείο, η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Εργατικών Σωματείων Νοτιοανατολικής Αττικής, που συγκροτήθηκε για την υπεράσπιση του νοσοκομείου. Στην Επιτροπή συμμετέχουν τουλάχιστον 20 φορείς και σωματεία, ανάμεσά τους παραρτήματα των Συνδικάτων Οικοδόμων της περιοχής, σωματεία εργαζομένων στους δήμους της ευρύτερης περιοχής, σωματεία συνταξιούχων, σύλλογοι γυναικών, πολιτιστικοί σύλλογοι κ.ά.

Η επιχειρηματική συμφωνία Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) και του Ομίλου «Υγεία» θα σημάνει περισσότερη ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία, με νέα βάρη για το λαό, αλλά και περισσότερη εμπορευματοποίηση του δημόσιου τομέα, υπογραμμίζει η Συντονιστική, σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε για το λαό της περιοχής. «Ζούμε σε μια περιοχή, όπου υπάρχουν εκατοντάδες σχολεία, αθλητικοί χώροι, τόποι δουλιάς, τελείως ακάλυπτοι από γιατρούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς και με σχεδόν παντελή έλλειψη δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας», τονίζει η Επιτροπή, επισημαίνοντας παράλληλα ότι πρόκειται για τις συνέπειες της πολιτικής εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας, που ακολουθούν εδώ και χρόνια η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Η υγεία είναι κοινωνικό δικαίωμα και λαϊκή ανάγκη, που πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά από το Δημόσιο, με δωρεάν σύγχρονα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας», επισημαίνει η Επιτροπή και καλεί σε αγώνα για να μην περάσει η επιχειρηματική συμφωνία, αλλά και για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης, κατάργηση κάθε εισφοράς στον κλάδο υγείας των ασφαλιστικών ταμείων, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Με σύγχρονα νοσοκομεία, επαρκή στελέχωση και υλικοτεχνική υποδομή.

Εμμένει το υπουργείο Υγείας

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και γενική συνέλευση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του «Ασκληπιείου». Σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο υπουργός αρκέστηκε σε λεκτικές διαβεβαιώσεις και δηλώσεις συμπαράστασης στη θέληση των εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής, αποφεύγοντας συστηματικά οποιαδήποτε δέσμευση ότι θα εμποδίσει την επαίσχυντη επιχειρηματική συμφωνία, που δίνει το «Ασκληπιείο» αντιπαροχή στους ιδιώτες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 8 Απρίλη διαδηλώνουν και διεκδικούν σε όλη τη χώρα (2024-04-06 00:00:00.0)
Στο δρόμο της διεκδίκησης για θωράκιση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας (2021-04-28 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την Υγεία και το Παράρτημα Καλλιθέας του Νοσοκομείου Παίδων (2020-02-18 00:00:00.0)
Σήμερα η μέρα δράσης για την Υγεία - Πρόνοια (2018-05-23 00:00:00.0)
Απαιτούν νοσοκομείο χωρίς ΣΔΙΤ (2008-10-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ