Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Αμεση δράση για την Υγεία

Σύσκεψη εκπροσώπων φορέων για την Υγεία, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου

H συγκρότηση επιτροπής εκπροσώπων φορέων με στόχο το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δημόσιος τομέας Υγείας και με γενικότερο πλαίσιο τη διεκδίκηση Ενιαίου Δημόσιου Δωρεάν Συστήματος Υγείας - Πρόνοιας για όλο το λαό, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Οπως επισημαίνεται σε ψήφισμα που εγκρίθηκε στη σύσκεψη, «η προαγωγή και η προστασία της υγείας του λαού είναι κοινωνικό δικαίωμα και κρατική υποχρέωση», υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι και τ' άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση για δυναμική διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

Σε ό,τι αφορά στο νομό, το διεκδικητικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε στη σύσκεψη σχετίζεται με την αναβάθμιση του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λάρισας με ανακαίνιση των κτιρίων του και κατασκευή της β΄ φάσης της συνδετήριας πτέρυγας, την πρόσληψη προσωπικού στις κενές οργανικές θέσεις γιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικού, διοικητικού και βοηθητικού, την πλήρη ανάπτυξη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας, την κάλυψη των κενών θέσεων για γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό και τον εφοδιασμό με τον απαραίτητο ιατρικό μηχανολογικό εξοπλισμό των πολυϊατρείων του ΙΚΑ. Στη σύσκεψη, μεταξύ των άλλων, συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών και των Συλλόγων Εργαζομένων του Νομαρχιακού και Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, των Συλλόγων Γιατρών και Υγειονομικών Υπαλλήλων του ΙΚΑ, του Εμπορικού Συλλόγου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων Λάρισας.

Κι ενώ τα προβλήματα στο Δημόσιο Τομέα Υγείας στη Λάρισα, όπως και γενικότερα, οξύνονται και πολλαπλασιάζονται συνεχώς, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αύριο αναμένεται να στηθεί μια ακόμη κυβερνητική φιέστα για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις με την παρουσία του υπουργού Υγείας Δ. Αβραμόπουλου στη θεσσαλική πρωτεύουσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ