Σάββατο 25 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διατλαντικές «περίεργες διαπλοκές»

Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο θεωρείται ως μια πιο «ανοιχτή» οργάνωση από ό,τι άλλες, περιλαμβανομένου του Hammerskin Nation, που έχει ιδρυθεί στο Τέξας των ΗΠΑ και δρα ως «ομπρέλα» για μικρές ακροδεξιές ρατσιστικές οργανώσεις της Πορτογαλίας. Στη γειτονική Ισπανία, σε ακροδεξιές οργανώσεις εκτιμάται ότι ανήκουν περίπου 10.000 άνθρωποι. Η εδρεύουσα στις ΗΠΑ οργάνωση Volksfront (Λαϊκό Μέτωπο) έχει καταστεί η σημαντικότερη νεοναζιστική οργάνωση - και - στην Ισπανία, σημειώνει η εφημερίδα «Ελ Παΐs».

Τα παραπάνω, μεταδόθηκαν πρόσφατα από το Γερμανικό Πρακτορείο και τα σημειώνουμε, καθώς φανερώνουν κάποιες «περίεργες διαπλοκές» ανάμεσα στις δυο ακτές του Ατλαντικού.

Το τηλεγράφημα σημείωνε, επίσης, ότι η ακροδεξιά επιχειρεί ...να προσποριστεί οφέλη, ενσταλάσσοντας φόβο για τη μεγεθυνόμενη παρουσία μεταναστών και ακόμη, ότι οι «σκίνχεντ» - όπως αποκαλούνται οι ακροδεξιοί που συχνά έχουν εντελώς ξυρισμένα κεφάλια - είναι συνήθως νέοι, με ελάχιστη μόρφωση και συχνά άνεργοι. Συγκεντρώνονται σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και συναυλίες, και προπαγανδίζουν τις ιδέες τους στο Διαδίκτυο. Οι Ισπανοί νεοναζί διαθέτουν ήδη έως και 100 διαδικτυακούς ιστοχώρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ