Σάββατο 25 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ιστορικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ που έχουμε και τον Γιώργο Παπανδρέου και μαθαίνουμε ...Ιστορία σε αυτή τη χώρα. Ετσι λοιπόν χτες, με την ομιλία του στη Βουλή, πληροφορηθήκαμε ότι τα δημόσια πανεπιστήμια είναι ένα ...κατάλοιπο του εμφυλίου.

Επίσης πληροφορηθήκαμε - ιστορικά πάντα - ότι όποιος αντιτίθεται στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων κατά βάσιν στηρίζει το «κράτος της δεξιάς», που με τη σειρά του αποσκοπεί στη χειραγώγηση συνειδήσεων και στη συντήρηση.

Οταν ακούει κανείς τέτοιες τοποθετήσεις και, μάλιστα, τέτοιου ...ιστορικού βάθους, έχει δυο επιλογές: 'Η να εξοργιστεί ή να γελάσει. Εκτός αν κάνει και το ένα και το άλλο, με οποιαδήποτε σειρά.

Πάντως, όπως κι αν προσπαθεί το ΠΑΣΟΚ να μπερδέψει τα πράγματα, η ουσία δεν αλλάζει: Με τη Νέα Δημοκρατία έχουν συμφωνήσει και συναινέσει να προχωρήσουν σε μια πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση. Απλά, προσπαθούν να συγκαλύψουν τα ίχνη της κοινής τους συμπόρευσης.

Αλλωστε, ο Κώστας Καραμανλής ήταν σαφέστατος χτες στη Βουλή, απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου: Ψηφίστε - είπε - εσείς την αναθεώρηση του άρθρου 16 και στη συνέχεια βλέπουμε.

Εννοεί, προφανώς, ότι το ...νερό θα έχει μπει στο αυλάκι που θέλουν και οι λεπτομέρειες τακτοποιούνται αργότερα. Οσο για τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους, που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, αυτοί ...είναι εκτός πραγματικότητας.

Δε δικαιούνται να διαφωνούν με όσα επιτάσσει ο «διεθνής ανταγωνισμός», η «ευρωπαϊκή πραγματικότητα» και, φυσικά, η «δημοκρατικά εκλεγμένη κυβερνητική πλειοψηφία». Εν ολίγοις, καλά θα κάνουν να πάψουν και να μιλάνε.

Γιατί - το γνωρίζουμε πια - πως οι «κυβερνητικές πλειοψηφίες» έχουν τους τρόπους τους να ...πείθουν, ακόμα κι αν αυτό τους χαλάει κάπως το «δημοκρατικό» προφίλ τους.


Γρηγοριάδης Κώστας

Τα θυμόμαστε, άλλωστε, τα «μαθητοδικεία», που έστησε το ΠΑΣΟΚ όταν προωθούσε τη μεταρρύθμιση Αρσένη, όπως και τις «επισκέψεις» ασφαλιτών - «παιδαγωγών» στα σχολεία.

Η Νέα Δημοκρατία έχει, φυσικά, τις δικές της σύγχρονες μεθόδους, όπως αυτή της ...ζαρντινιέρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ