Σάββατο 25 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Πόλεμος και προτροπές «επέκτασής» του

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΧΑΓΗ.--

Κατοχικές δυνάμεις υπό αμερικανική διοίκηση συγκρούστηκαν χτες με «μαχητές των Ταλιμπάν» στην Κανταχάρ, σκοτώνοντας επτά εξ αυτών, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ρόιτερς». Ενας στρατιώτης τραυματίστηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση των κατοχικών δυνάμεων. Στο μεταξύ, το ΝΑΤΟ ανακοίνωνε επίσης χτες ότι ένας στρατιώτης του σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε από επίθεση με ρουκέτα εναντίον περιπόλου στην επαρχία Γκάζνι. Δεν έδωσε στη δημοσιότητα τις εθνικότητές τους.

Παράλληλα, χτες, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χόοπ Σέφερ δήλωνε ότι «υπολογίζει» στη Γερμανία να στέρξει προς «υποστήριξη» και ενεργή «συμμετοχή» των κατοχικών επιχειρήσεων οπουδήποτε στο Αφγανιστάν, καλώντας και τις υπόλοιπες χώρες να δεσμευτούν στο ίδιο - αλλάζοντας, έτσι, με άλλα λόγια, την ουσία της ευθύνης των δυνάμεων των περισσότερων αποστολών. «Καλά νέα» για τις κατοχικές δυνάμεις ανακοίνωνε, στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Βουλγαρίας, που βεβαίωσε ότι θα «μεγεθύνει» την παρουσία της στο Αφγανιστάν (120 θα προστεθούν στους 151 στρατιώτες που έχει στείλει ήδη στη χώρα, στο πλαίσιο των νατοϊκών της «υποχρεώσεων»).

Ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται και το ΝΑΤΟ μελετά σενάρια «διεύρυνσής» του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας του ΟΗΕ ανακοίνωνε πως λόγω της δράσης των «αντικυβερνητικών στοιχείων» η εκστρατεία εμβολιασμού για την αντιμετώπιση ασθενειών όπως η πολυμυελίτιδα και η φυματίωση αναστέλλονται στο Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ