Σάββατο 25 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Ανιστόρητος αντικομμουνισμός

ΚΙΕΒΟ.--

«Ημέρα μνήμης» για τα θύματα του λιμού της Ουκρανίας την περίοδο 1932-1933 έχει κηρυχτεί η σημερινή μέρα στη χώρα και αναμένεται να πραγματοποιηθούν μια σειρά εκδηλώσεις, ενώ ο Ουκρανός Πρόεδρος Β. Γιουσένκο θα κάνει τα αποκαλυπτήρια μνημείου, ενέργειες που σηματοδοτούν μια ακόμα πράξη στην αντικομμουνιστική υστερία.

Το ζήτημα του λιμού στην Ουκρανία τη συγκεκριμένη περίοδο παρουσιάζεται ως «η σκόπιμη εξόντωση του ουκρανικού λαού από τη Σοβιετική Ενωση, μιας φοβερής περιόδου καταστροφικής πείνας που προκλήθηκε σκόπιμα από τους μπολσεβίκους του Στάλιν για να αναγκάσει την αγροτιά να δεχτεί τη σοσιαλιστική προοπτική».

Αποκρύπτονται τα αληθινά ιστορικά γεγονότα και χρησιμοποιούνται παραποιημένα στοιχεία. Οπως φωτογραφίες από το λιμό του 1922, που αξιοποιήθηκαν από τη ναζιστική προπαγάνδα και μετέπειτα από τους ιμπεριαλιστές ως «ντοκουμέντα» για τη «γενοκτονία» που προκάλεσαν οι μπολσεβίκοι.

Σ' αυτά τα πλαίσια, ο Ουκρανός Πρόεδρος αναμένεται να καταθέσει σχέδιο νόμου στο οποίο ζητά να κηρυχτεί «γενοκτονία» από την ΕΣΣΔ ενάντια στον ουκρανικό λαό η μεγάλη πείνα εκείνων των χρόνων, επιβάλλοντας μάλιστα και πρόστιμο 35-50 δολαρίων σε όποιον προβαίνει σε δημόσια άρνηση αυτού και αυστηρότερες ποινές για τους δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους.

Στην ουσία επιχειρείται η δίωξη όλων όσοι εκτιμούν διαφορετικά τα ιστορικά γεγονότα απ' αυτό που πλασάρουν οι κυρίαρχες δυνάμεις στην Ουκρανία, που παραποιούν την ιστορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ