Σάββατο 25 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΜΑΛΙΑ - ΑΙΘΙΟΠΙΑ
Σε θέση σύγκρουσης...

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ - ANTIΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.--

Κατά εκατοντάδες φαίνεται πως ενισχύθηκαν χτες οι μερικές χιλιάδες Αιθίοπες στρατιώτες που βρίσκονται στην Μπαϊντόα της Σομαλίας έχοντας αναλάβει ρόλο προστασίας της μεταβατικής σομαλικής κυβέρνησης μετά από πρόσκληση της τελευταίας. Διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν πως δυνάμεις του αιθιοπικού στρατού άρχισαν χτες να φτιάχνουν «οχυρό» παρατάσσοντας εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα στα πέριξ της Μπαϊντόα. Μετέδωσαν δε, ότι φτιάχνουν και χαρακώματα εμφανιζόμενοι σε θέσεις πιθανής ένοπλης αναμέτρησης με τους Σομαλούς ισλαμιστές που ελέγχουν την πρωτεύουσα Μογκαντίσου καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας...

Στο μεταξύ χτες, ενας εκ των Σομαλών Ισλαμιστών διοικητών, ο Σεΐχης Σαχάλ Κχέιρ, που ελέγχει το Μουντ Μουντ (20 χλμ από την Μπαϊντόα) δήλωσε πανέτοιμος να απωθήσει «οιαδήποτε επίθεση Αιθιόπων». Παράλληλα, ανακοίνωση στο Ιντερνέτ της σομαλικής Ενωσης Ισλαμικών Δικαστηρίων προβλέπει την εκδήλωση ενός «τρίτου παγκόσμιου πολέμου» μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, υποστηρίζοντας ότι «ο μουσουλμανικός κόσμος θα νικήσει τον εχθρό του ισλάμ».

Στην αντίπερα «όχθη», ο Αιθίοπας πρωθυπουργός Μέλες Ζενάουϊ ανακοίνωσε ότι μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες διαλόγου με τους Σομαλούς ισλαμιστές, η κυβέρνηση «ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες» να υπερασπιστεί την Αιθιοπία «από τη σαφή σημερινή απειλή της Ενωσης Ισλαμικών Δικαστηρίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ