Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Θυσία στο βωμό του κέρδους

Οι εφιαλτικές μνήμες του μακελειού των Τεμπών, όπου έχασαν τη ζωή τους οι 21 μαθητές από το Μακροχώρι Ημαθίας, ζωντανεύουν, ξανά, στη δίκη, σε δεύτερο βαθμό, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας. Μνήμες που για τους γονείς των αδικοχαμένων μαθητών παραμένουν νωπές, σαν να μην πέρασε μια μέρα, από τις 13 Απρίλη του 2003 που συνέβη το κακό. Ομως, αν κι ο πόνος τους είναι αβάσταχτος, με την οργή και την αγανάκτηση να «ξεχειλίζει», περνάνε κι αυτό το Γολγοθά του Εφετείου με την απέραντη αξιοπρέπεια που τους χαρακτηρίζει, υψώνοντας δριμύ κατηγορώ εναντίον όσων συνήργησαν στο έγκλημα. Οχι μόνο εναντίον όσων κάθονται στο εδώλιο, αλλά και κατά της πολιτικής των κυβερνήσεων που αφήνουν τους δρόμους να παραμένουν παγίδες θανάτου και υπηρετούν τα εργοδοτικά συμφέροντα.

Οπως κατήγγειλε στην κατάθεσή του ο Δ. Κανελλόπουλος, που έχασε το μονάκριβό του παιδί, τον Σταύρο, η εταιρεία «Ακρίτας» με τη συμπίεση του κοστολογίου της μεταφοράς του θανατηφόρου φορτίου είχε κέρδος και με βάση αυτό ενεργούσε. Ανέφερε, δε, ότι όλα αυτά γίνονταν ύστερα από άνωθεν εντολές του ιδιοκτήτη της εταιρείας, επιχειρηματία Σαράντη. «Σκότωσαν 21 παιδιά για το κέρδος. Αδιαφόρησαν. Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων» σημείωσε στη συνέχεια, στην κατάθεσή της η σύζυγός του.

Χτες, επίσης, κατέθεσαν άλλοι δύο γονείς, οι Δ. Τραπενζαλής και Β. Αγγελίδης. Η δίκη συνεχίζεται σήμερα στις 9.30 π.μ. με καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας. Συνολικά έχουν κληθεί να καταθέσουν στο Εφετείο 150 μάρτυρες, εκ των οποίων οι 126 είναι μάρτυρες κατηγορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ