Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εξόρμηση ενημέρωσης ενάντια σε παρκόμετρα - δημοτικά τέλη

Στην ανάπτυξη διεκδικητικού κινήματος ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει η διοίκηση του Δήμου Αθήνας, καλεί τους εργαζόμενους η ΚΟΑ

Ενα επιπλέον αντιλαϊκό μέτρο, ένα νέο χαράτσι, είναι το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, σημειώνει η ΚΟΑ του ΚΚΕ

Eurokinissi

Ενα επιπλέον αντιλαϊκό μέτρο, ένα νέο χαράτσι, είναι το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, σημειώνει η ΚΟΑ του ΚΚΕ
Πλατιά εξόρμηση ενημέρωσης πραγματοποιεί από αύριο Παρασκευή η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τη φορομπηχτική πολιτική της διοίκησης του Δήμου Αθήνας, η οποία εκφράζεται τόσο με την πρόσφατη απόφασή της να αυξήσει κατά 3,5% τα ανταποδοτικά τέλη σε σπίτια και καταστήματα, όσο και με την εκχώρηση του δημόσιου χώρου προς ενοικίαση, όπως γίνεται με το μέτρο της «ελεγχόμενης στάθμευσης», το οποίο εφαρμόζεται εδώ και δύο περίπου βδομάδες.

Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν ενάντια στην αύξηση των δημοτικών τελών και για να μην εφαρμοστεί στην πράξη το παρκοχαράτσι. Και τονίζει: «Να παλέψουν μέσα από τους μαζικούς λαϊκούς φορείς για την ανάπτυξη του διεκδικητικού κινήματος, που μόνιμα και σταθερά θα αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική και στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, προς τη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική: Να γίνει ο κοινωνικός πλούτος λαϊκή περιουσία».

Ετσι, αναφορικά με τις αυξήσεις 3,5% στα ανταποδοτικά τέλη, που αποφάσισε η διοίκηση, τονίζει ότι «την απόφαση αυτή καταψήφισε η "Συμπαράταξη για την Αθήνα", που στηρίζεται από το ΚΚΕ και άλλες δυνάμεις, η μόνη δημοτική παράταξη που διαφωνεί ριζικά με τη λογική της ανταποδοτικότητας, της εμπορευματοποίησης, με την ύπαρξη δημοτικών τελών και φόρων».

Και προσθέτει: «Το ΚΚΕ παλεύει για:

  • Την κατάργηση των δημοτικών τελών, των δημοτικών φόρων, για τις γενικότερες φιλολαϊκές αλλαγές στη φορολογία.
  • Την απόδοση στην Αυτοδιοίκηση των οφειλομένων από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που για το Δήμο Αθηναίων ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ, για την αύξηση του ποσοστού για την ΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Σήμερα, προτείνει να μη γίνει καμία αύξηση σε δημοτικά τέλη και φόρους, να μειωθούν δραστικά για κάποιες κατηγορίες εργαζομένων και συνταξιούχων, στην προοπτική της πλήρους κατάργησής τους».
«Οχι στο παρκοχαράτσι»

«Το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο και με το χαράτσι της πληρωμένης ελεγχόμενης στάθμευσης, στο να εμπορευματοποιούνται από οποιουσδήποτε, επιχειρηματίες ή δήμο, δημόσιοι χώροι», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΚΟΑ, αναφορικά με το νέο μέτρο που εφαρμόζει η διοίκηση του Δήμου Αθήνας, την «ελεγχόμενη στάθμευση». Και σημειώνει: «Η μόνη δημοτική παράταξη που διαφώνησε κατηγορηματικά και μιλάει για δωρεάν στάθμευση στους χώρους που επιτρέπεται, είναι η παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ και άλλες δυνάμεις, η "Συμπαράταξη για την Αθήνα"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέχρι το «παρά πέντε» νέα αντιλαϊκά μέτρα από τη διοίκηση του δήμου (2014-04-02 00:00:00.0)
Μπαράζ δημοτικού χαρατσώματος (2003-07-15 00:00:00.0)
Μεθόδευση συσκότισης (1998-03-10 00:00:00.0)
Αγώνας δρόμου για το "φιλέτο" (1998-03-08 00:00:00.0)
Ωρα να αντιδράσουν οι Αθηναίοι (1997-06-05 00:00:00.0)
Παράνομο το χαράτσωμα (1996-08-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ