Πέμπτη 5 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Ωρα να αντιδράσουν οι Αθηναίοι

Τη δημοτική αρχή του Δήμου Αθηναίων για την πολιτική που ακολουθεί, κατήγγειλε χτες ο Λεων. Αυδής, επικεφαλής της παράταξης, σε συγκέντρωση στην πλατεία "Κάραβελ"

"Είναι ώρα να ξεκινήσει η αντίδραση. Οι Αθηναίοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να προστατεύσουν την Αθήνα από τα αρπακτικά χέρια που απλώθηκαν πάνω της".Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο Λεων. Αυδής,επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα",σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η παράταξη, χτες το βράδυ, στην πλατεία "Κάραβελ". Συγκέντρωση στην οποία καταγγέλθηκε η φορομπηχτική πολιτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή της πόλης και απαιτήθηκε να δοθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα της Αθήνας.

"Εμείς θέλουμε μια ΤΑ διεκδικητική, μαχητική, που να βρίσκεται κοντά στο δημότη και να δίνει λύσεις στα μικρά και μεγάλα ζητήματα που τον απασχολούν. Μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που να διεκδικεί λύσεις για την ανεργία και τη λιτότητα", υπογράμμισε ο επικεφαλής της παράταξης.

Ο Λεων. Αυδής, αναφερόμενος στην ομιλία του στο μέτρο της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης στάθμευσης, το χαρακτήρισε αποκλειστικά εισπρακτικό μέτρο, που ουσιαστικά δίνει το δικαίωμα σε ιδιώτη να εκμεταλλευτεί ένα κοινωνικό αγαθό όπως είναι οι δρόμοι. "Αυτό το μέτρο, αλλά και άλλα που έχει πάρει η δημοτική αρχή της Αθήνας, είναι συνάρτηση των στόχων που έχει η κυρίαρχη πολιτική αντίληψη, η οποία επιδιώκει την κοινωνία των 2/3", συνέχισε ο Λεων. Αυδής.

Επισήμανε ακόμα ο επικεφαλής της παράταξης ότι η ανάπλαση περιοχών του κέντρου και η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, με τον τρόπο που προωθούνται από δήμο και κυβέρνηση, απομακρύνουν τις λαϊκές χρήσεις από τις "αναπλασμένες" περιοχές και τις παραδίδουν στα υψηλά εισοδήματα. Μιλώντας αναφορικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων, σημείωσε ότι μπορεί μεν να βελτιώθηκε σχετικά στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, αλλά στις συνοικίες δεν υπήρξε καλυτέρευση, και αυτό γιατί, όπως είπε, η δημοτική αρχή ενδιαφέρεται μόνο για έργα βιτρίνας όπως ροζέ πλακάκια, θορυβώδη σιντριβάνια, κάγκελα και φανοστάτες, σε βάρος των συμφερόντων των λαϊκών χώρων. Από την άλλη όμως, σημείωσε, τα ανταποδοτικά τέλη που καταβάλλουν οι δημότες αυξήθηκαν υπέρογκα.

Ακόμα επισήμανε την πλήρη συμφωνία δημοτικής αρχής και κυβέρνησης στην καταστροφή των ελάχιστων ελεύθερων χώρων που έχουν απομείνει στην πνιγμένη από το μπετόν Αθήνα. Ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την καταστροφή του πάρκου Ελευθερίας από τον μεγαλοεπιχειρηματία Λαμπράκη, στον οποίο χαρίστηκε ουσιαστικά ο χώρος προκειμένου να κατασκευάσει το Μέγαρό του.

Τέλος, ο Λεων. Αυδής κατήγγειλε το γεγονός ότι όπου υπάρχει ελεύθερος χώρος αναπτύσσονται πλέον τραπεζοκαθίσματα, για τα οποία ο δήμος εισπράττει τέλη, τα οποία στη συνέχεια μετακυλίονται ως κόστος στις τιμές των παρεχομένων υπηρεσιών. Εκανε σαφές ότι και αυτό το φαινόμενο αποτελεί άλλο ένα, έμμεσο αυτή τη φορά, χαράτσωμα των δημοτών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενας χρόνος πλούσιας δράσης(2000-01-20 00:00:00.0)
Νέο "φέσι" 19 δισ. δραχμές στους δημότες(1999-04-30 00:00:00.0)
Υποκρισία για τους αγώνες στις ΔΕΚΟ(1998-04-10 00:00:00.0)
Πλάτες στις αμερικανικές αξιώσεις(1998-01-30 00:00:00.0)
Τα πολυκαταστήματα ταλαιπωρούν τις γειτονιές(1998-01-13 00:00:00.0)
Δυο χρόνια κοντά στο λαϊκό κίνημα(1996-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ