Πέμπτη 5 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΥΛΩΝΑ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκδηλώσεις αντίστασης στη ναρκο-υποταγή

- Τι μήνυμα θέλει να στείλει η ΚΝΕ μέσα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί το επόμενο διάστημα, με θέμα την πάλη κατά όλων των ναρκωτικών;

- Μέσα από τις εκδηλώσεις του 23ου Φεστιβάλ, η ΚΝΕ στέλνει μήνυμα ανυποχώρητης αντίστασης και πάλης στη διάδοση των ναρκωτικών, απέναντι στην προσπάθεια ναρκο-υποταγής της νέας γενιάς. Ταυτόχρονα, με αυτές τις εκδηλώσεις, θέλουμε να δηλώσουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας απέναντι στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια που γίνεται να πειστεί η νεολαία και γενικότερα η κοινή γνώμη ότι υπάρχουν δήθεν μαλακά και σκληρά ναρκωτικά ή ότι θα πρέπει να νομιμοποιηθεί η χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ο λαός και η νεολαία στην πατρίδα μας έχει αρκετά αφεντικά στο κεφάλι του. Δε χρειάζεται ακόμα ένα, την εξάρτηση από τις ναρκωτικές ουσίες. Με τις πρωτοβουλίες μας θέλουμε να στείλουμε στη νέα γενιά, το μήνυμα ότι η ζωή και τα όνειρά της, δε βρίσκονται στους ψεύτικους παραδείσους, αλλά στη συλλογική δράση και οργανωμένη πάλη για τα δικαιώματά της.

- Πού πιστεύετε ότι αποσκοπεί όλος αυτός ο θόρυβος γύρω από το θέμα της"αποποινικοποίησης" και του "διαχωρισμού" των ναρκωτικών σε "σκληρά" και "μαλακά";

- Πράγματι, τους τελευταίους μήνες υπάρχει ένα μπαράζ δημοσιευμάτων σε περιοδικά και εφημερίδες, με αποκορύφωμα τις σκοταδιστικές προτάσεις του κ. Γ. Παπανδρέου για νομιμοποίηση της χρήσης και καλλιέργειας του χασίς στα μπαλκόνια μας. Προβάλλονται απίθανες απόψεις, όπως οι θεραπευτικές ιδιότητες του χασίς. Αυτές οι απόψεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά πολιτική ανοχή στο πρόβλημα της ναρκομανίας και σαν τέτοια φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την εξάπλωση των ναρκωτικών. Σκοπός διαφόρων κυκλωμάτων είναι σε πρώτη φάση ο διαχωρισμός των ουσιών, σε δεύτερη η νομιμοποίηση ορισμένων από αυτών, και σε τρίτη η νομιμοποίηση όλων των ναρκωτικών. Παρά και ενάντια στη θέληση του λαού μας, παρά και ενάντια σε διεθνείς συμβάσεις. Τελικός τους στόχος είναι η νομιμοποίηση της ναρκομανίας σαν φαινομένου και σε τελευταία ανάλυση η ναρκο-καταστολή του ριζοσπαστισμού και της αμφισβήτησης της νεολαίας.

- Ο αγώνας για τα δικαιώματα των νέων ανθρώπων σήμερα συνδέεται με την πάλη κατά των ναρκωτικών;

- Οι ναρκωτικές ουσίες είναι ένα μεγάλο υποκατάστατο στη ζωή και στα δικαιώματα της νεολαίας, τα οποία στερεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα και οι πολιτικοί διαχειριστές τους. Η ανεργία, οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση, η φτώχεια, η αλλοτρίωση της ανθρώπινης προσωπικότητας στον καπιταλισμό, αποτελούν το "θερμοκήπιο" της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών. Αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά είναι αγώνας για τα δικαιώματα, της νεολαίας, στη μόρφωση, τη δουλιά, τη ζωή. Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, ο καπιταλισμός αυτό που έχει να προσφέρει στη νεολαία είναι η ανεργία, ο πόλεμος, ο σύγχρονος αναλφαβητισμός, η στέρηση στοιχειωδών δικαιωμάτων. Γι' αυτό έχει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη των ναρκωτικών, της ιδεολογίας της μαστούρας, για να διώξει με τη βία τη νεολαία στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων, για να μην αμφισβητηθεί η κυριαρχία του. Η ΚΝΕ σε μια τέτοια προοπτική δε θα συμβιβαστεί ποτέ. Γι' αυτό από θέση αρχής είναι ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και θα πρωτοστατήσουμε στο κίνημα της νέας γενιάς για την ανάπτυξη, ενός μαζικού πολύμορφου κινήματος ζωής ενάντια στην εξάρτηση.

Φ. Κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ναρκω-προπαγάνδα(2014-10-18 00:00:00.0)
Ενάντια στη ναρκω-καταστολή(2011-08-04 00:00:00.0)
Παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικά(2011-05-04 00:00:00.0)
«Μαύρο» στους πλασιέ της ναρκοϋποταγής(2000-02-25 00:00:00.0)
Ο εθισμός στη ναρκο - κουλτούρα(1998-06-05 00:00:00.0)
Αγωνιστική, ανυπότακτη ζωή(1997-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ