Πέμπτη 5 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΙΩΤΙΑ
Πρωτοβουλία της ΝΑΣ ενάντια στην καύση των απορριμμάτων

Ημερίδα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Νομό Βοιωτίας πραγματοποιείται το Σάββατο, 7 Ιούνη, στις 10.30 πμ, στην αίθουσα ΣΦΕ Θήβας, με πρωτοβουλία της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Βοιωτίας.

Εισηγήσεις θα κάνουν οι: Γ. Χρόνης,πολιτικός μηχανικός και νομαρχιακός σύμβουλος, με θέμα "Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων νομού Βοιωτίας" και ο Μπ. Ζιώγας,πολιτικός μηχανικός, υγιεινολόγος και διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αττικής, με θέμα "Ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις διάθεσης και η μέθοδος της καύσης".

Τα εισηγούμενα θέματα "Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Νομού Βοιωτίας" από τον πολιτικό μηχανικό και νομαρχιακό σύμβουλο Γ. Χρόνη και "Ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις διάθεσης και η μέθοδος της καύσης" από τον πολιτικό μηχανικό, υγιεινολόγο και διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αττικής Μπ. Ζιώγα,οι παρεμβάσεις και προτάσεις των φορέων, που έχουν προσκληθεί, θα αποτελέσουν επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση των κομμουνιστών για πάλη και διεκδίκηση ενάντια στα περιβαλλοντοκτόνα σχέδια κατασκευής εργοστασίου καύσης, του κυβερνητικού νομάρχη και "πλασιέ" μεθόδων που έχουν εγκαταλειφθεί, Γ. Σταμούλη και στην "ένοχη σιωπή" του ΥΠΕΧΩΔΕ, που παράλληλα με την επιχειρούμενη - παρά τη λαϊκή αντίθεση - εγκατάσταση 99 βυρσοδεψείων (ήδη η ΒΙΠΕΤΒΑ ΑΕ, προκειμένου να προβεί στην ανάθεση της μελέτης "Τοπογραφική αποτύπωση και κτηματογράφηση ΒΙ. ΠΕ. Δάφνης - Βυρσοδεψικού Πάρκου νομού Βοιωτίας", κάλεσε τους ενδιαφερομένους να καταθέσουν αίτηση) θα καταντήσουν τη Βοιωτία την πιο ρυπογόνα περιοχή με ανυπολόγιστες συνέπειες στην ήδη διαταραγμένη οικολογική ισορροπία και όχι μόνο του νομού.

Εάν δε, ληφθεί υπόψη η ρύπανση που δέχεται σήμερα ο κλειστός κόλπος του Ευβοϊκού, μέσω των βιομηχανικών, τοξικών και άλλων λυμάτων της ΒΙΠΕ Οινοφύτων, που μεταφέρονται μέσω του Ασωπού ποταμού και η φημολογούμενη κατασκευή χωματερής τοξικών αποβλήτων νότιας Ελλάδας στην περιοχή της Ριτσώνας, τότε δε μιλάμε για απλή περιβαλλοντική επιβάρυνση, αλλά για εγκληματική ενέργεια κατά της ζωής των κατοίκων δύο νομών (Βοιωτίας - Εύβοιας).

"Πήραμε αυτήν την πρωτοβουλία, αναφέρουν οι δυο σύμβουλοι της ΝΑΣ, γιατί μας ανησυχεί η έλλειψη προγραμματισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νομό μας... γιατί μας ανησυχεί το ενδεχόμενο επιλογής της μεθόδου της καύσης... ".

Γιώργος ΠΑΝΤΕΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ