Πέμπτη 5 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Το "μπαλάκι" στο υπουργείο Οικονομικών για το επίδομα

Στο υπουργείο Οικονομικών έριξε χτες το "μπαλάκι" ο υπουργός Παιδείας σχετικά με το αίτημα των υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας για απόδοση του επιδόματος των 35.000 δραχμών. Οι υπάλληλοι, που προγραμματίζουν για σήμερα κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας, ζητούν να διατηρηθεί για όλους τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας το επίδομα γενικών εξετάσεων, ύψους 35.000 δραχμών, να τους καταβληθεί εφάπαξ το επίδομα και να εξαιρεθεί η παιδεία από το νόμο για τη νομαρχιακή αποκέντρωση.

Ερωτώμενος σχετικά με τις κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων υπουργείου Παιδείας, ο Γερ. Αρσένης τόνισε χτες ότι έχει υπογραφεί από τον ίδιο κοινή απόφαση του υπουργού Παιδείας και Οικονομικών και έχει σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών το οποίο έχει κάποιες παρατηρήσεις για την έκταση και το ύψος του επιδόματος και κάλεσε την ΠΟΣΥΠ να απευθυνθεί στο υπουργείο Οικονομικών.

Πάντως, οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας έχουν ήδη αποφασίσει να κάνουν στις 10 Ιούνη 24ωρη απεργία και συμβολικές καταλήψεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ενώ στις 12 Ιούνη προγραμματίζουν 3ωρη στάση εργασίας καιδηλώνουν ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους θα προχωρήσουν σε απεργία την περίοδο διεξαγωγής των γενικών εξετάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ