Πέμπτη 5 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγαλύτερη η ανάγκη για συντονισμένη πάλη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια μέρα για το περιβάλλον, από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

"Η παγκόσμια μέρα του περιβάλλοντος αναδείχνει και με τρόπο επίσημο τη δραματική αντίθεση που υπάρχει ανάμεσα στις προσδοκίες των λαών για καθαρό περιβάλλον και στην εγκληματική δράση των πολυεθνικών, που οδηγεί στη συνεχή καταστροφή του οικοσυστήματος.

Το πρόβλημα είναι αμιγώς πολιτικό και η επίλυσή του συνδέεται άμεσα με την πάλη κατά των κυβερνήσεων και των κομμάτων που υπηρετούν τη φιλομονοπωλιακή πολιτική. Συνδέεται με τη συγκρότηση λαϊκού μετώπου ενάντια στα μονοπώλια και στον ιμπεριαλισμό, με τον αγώνα - διεθνώς και στην Ελλάδα- για τον σοσιαλισμό, αφού η καταστροφή της φύσης και του ανθρώπινου παραγωγικού δυναμικού γίνονται θυσία στο βωμό του κέρδους και των εξοπλισμών.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας βιώνουν μια τραγική κατάσταση. Με την ογκούμενη φτώχεια, την ανεργία, τη σφαγή δικαιωμάτων και τη λιτότητα, συνυπάρχουν: Η εγκατάλειψη της υπαίθρου και ο υδροκεφαλισμός των αστικών κέντρων. Η απουσία μέτρων πυροπροστασίας, η οποία επαφίεται στις καιρικές συνθήκες. Η πληγή εκατοντάδων ανεξέλεγκτων χωματερών που παραμένει ανοιχτή, καθώς η κυβέρνηση αρνείται επίμονα να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν. Δεκάδες χιλιάδες τόνοι τοξικών αποβλήτων, κάθε χρόνο, απορρίπτονται λαθραία. Τα περιστατικά θαλάσσιας ρύπανσης τόσο από επίγειες πηγές, όσο και από πλοία βρίσκονται συχνά στην ημερήσια διάταξη. Τα περιβαλλοντικά προβλήματα των μεγάλων πόλεων. Η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αττική που εξορκίζεται με το ελαστικό ωράριο των εργαζομένων. Το εκδοτο - εργολαβικό κατεστημένο, που εξακολουθεί να ροκανίζει τους ελάχιστους απομείναντες ελεύθερους χώρους στην Αθήνα και να απειλεί με παρεμβάσεις τους γύρω ορεινούς όγκους. Οι καταπατήσεις και νόμιμες ή παράνομες επεκτάσεις οικισμών σε δασικές περιοχές, που συνεχίζονται αμείωτες.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση το ΚΚΕ εκτιμά ότι σήμερα είναι μεγαλύτερη από ποτέ η ανάγκη για μια πιο ουσιαστική πιο συντονισμένη πάλη των μαζικών φορέων, των μαχόμενων δυνάμεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της προοδευτικής διανόησης, των οικολογικών οργανώσεων, των ευαισθητοποιημένων ατόμων για την επίλυση των "μικρών" και μεγάλων περιβαλλοντικών προβλημάτων της χώρας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ