Πέμπτη 5 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΓΚΑΔΑΣ
Θα πάρουν μέτρα, όταν δε θα υπάρχει λίμνη

Μέτρα για την προστασία της λίμνης Κορώνειας ανακοινώθηκαν και πάλι μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης υπό την προεδρία του υπουργού Φ. Πετσάλνικου και με τη συμμετοχή του υφυπουργού για θέματα Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ, Θ. Κολιοπάνου, εκπροσώπων της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και της ΤΑ του Λαγκαδά.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τη σήμανση των ορίων της λίμνης, την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης, με συγκεκριμένους κανόνες και περιορισμούς για τις δράσεις στην ευρύτερη περιοχή, την εγκατάσταση του βιολογικού σταθμού καθαρισμού, έργο που θα ολοκληρωθεί, όπως υποστήριξαν, σε τρία χρόνια, όταν - σύμφωνα με τους επιστήμονες - δε θα υπάρχει πλέον η λίμνη.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά Νίκος Ασμάνης επισήμανε ότι οι αποφάσεις αυτές δεν είναι καινούριες, αλλά επαναλαμβάνονται σε κάθε παρόμοια σύσκεψη, χωρίς ποτέ να γίνουν πράξη, με αποτέλεσμα η λίμνη της Κορώνειας να έχει μετατραπεί σε βούρκο. Οι κάτοικοι του Λαγκαδά, πρόσθεσε, θα κλείσουν την οδό Λαγκαδά στο ύψος του Αγίου Βασιλείου στις 9 το πρωί του Σαββάτου, διαμαρτυρόμενοι για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην εφαρμογή των αποφάσεων, που κατά καιρούς παίρνονται από τους διάφορους φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ