Πέμπτη 5 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε ιδιώτες τελικά η λειτουργία "Ψυττάλειας" και "Μεταμόρφωσης"

Για δύο χρόνια η ΕΥΔΑΠ θα πληρώσει 5 δισ. δρχ., ενώ για τις εργασίες αυτές θα μπορούσε να εξειδικεύσει δικό της προσωπικό και να στοιχίσει πολύ λιγότερο. Τώρα μάλιστα ζητάει αύξηση των τελών αποχέτευσης για... να την πληρώσουν όλοι οι καταναλωτές του Λεκανοπεδίου!

Οριστικοποιήθηκε η επιχείρηση ιδιωτικοποίησης των έργων λειτουργίας και συντήρησης του Κέντρου Καθαρισμού των Λυμάτων της Ψυττάλειας, καθώς και του Κέντρου Βιολογικού Καθαρισμού Λυμάτων της Μεταμόρφωσης, αφού η ΕΥΔΑΠ με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου ανέθεσε τις εργασίες αυτές στους δύο μειοδότες που προέκυψαν από σχετικούς διαγωνισμούς.

Να σημειώσουμε ότι η ΕΥΔΑΠ για την ανάθεση των έργων αυτών για δύο χρόνια θα πληρώσει 5 περίπου δισ. δρχ., ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να εξειδικεύσει δικό της προσωπικό που θα μπορούσε να αναλάβει τις εργασίες, εξοικονομώντας ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών. Ποσά βέβαια που θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι καταναλωτές νερού της πρωτεύουσας, αφού ήδη η ΕΥΔΑΠ - με πρόσχημα ακριβώς την αύξηση των λειτουργικών της αυτών εξόδων - έχει ζητήσει από την κυβέρνηση την επιβολή δραστικής αύξησης των τελών αποχέτευσης κατά 20% τουλάχιστον!

Οπως ανακοίνωσε η ΕΥΔΑΠ:

  • Τη συντήρηση και λειτουργία του Κέντρου της Ψυττάλειας για δύο χρόνια αναλαμβάνει η τεχνική εταιρία ΑΘΗΝΑ ΑΕΤΒ και ΤΕ έναντι 3.814.875.200 δρχ. (Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια εταιρία, η οποία ήταν μέλος της κοινοπραξίας που κατασκεύασε το έργο, πριν δύο χρόνια είχε ανατεθεί η δοκιμαστική λειτουργία των εγκαταστάσεων με σύμβαση που ανανεώθηκε και επεκτάθηκε μέχρι σήμερα. Μάλιστα τότε τα στελέχη της ΕΥΔΑΠ είχαν δηλώσει πως κατά τη δοκιμαστική λειτουργία η τεχνική αυτή εταιρία είχε αναλάβει την υποχρέωση να εξειδικεύσει προσωπικό της ΕΥΔΑΠ που θα αναλάμβανε στη συνέχεια το έργο. Φυσικά η πράξη έδειξε ότι η εταιρία αυτή - με την ανοχή φυσικά ή και τη συνενοχή των υπευθύνων της ΕΥΔΑΠ - δούλεψε μόνο για τον εαυτό της).
  • Η συντήρηση και λειτουργία του Κέντρου της Μεταμόρφωσης ανατέθηκε για δύο χρόνια στην κοινοπραξία G. PUTIGNANO - ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ ΑΕ έναντι 950.270.000 δρχ.

Να προσθέσουμε ότι πριν κατακυρωθούν οι δύο διαγωνισμοί ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος είχε καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ από τον οποίο ζητούσε να παρέμβει, προκειμένου να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση αυτών των λειτουργιών. Φωνή βοώντος, όμως, εν τη ερήμω...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ