Πέμπτη 5 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Β' ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνεχίζεται η απεργία γιατρών και προσωπικού

Συνεχίζουν σήμερα για τέταρτη μέρα την πενθήμερη απεργία που έχουν κηρύξει οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο Β' Νοσοκομείο του ΙΚΑ στην Αρετσού Θεσσαλονίκης. Διεκδικούν υπερωρίες από το Μάη του 1996 και δεδουλευμένες εφημερίες του 1997, που συνολικά ανέρχονται σε ένα εκατομμύριο δραχμές για τον καθένα.

Για το θέμα κατέθεσε χτες Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας.Οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό δεν αμείβονται τις δεδουλευμένες εφημερίες, επειδή οι εγκριθείσες ώρες καλύπτουν μόνο δύο από τους δώδεκα μήνες του 1997, καθώς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει εξαιρέσει τους εφημερεύοντες στα Νοσοκομεία του ΙΚΑ από το πλαφόν του Ν. 2470/97, όπως έκανε με τους εφημερεύοντες στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Οι εργαζόμενοι καταλογίζουν ευθύνες στους αρμόδιους διότι θεωρούν ότι με την αδιαφορία και την ανευθυνότητά τους, οδηγούν άλλο ένα Νοσηλευτικό Ιδρυμα σε περιπέτειες, με αρνητικές συνέπειες στη νοσηλεία των ασφαλισμένων της περιοχής.

"Σήμερα η μη καταβολή των δεδουλευμένων, χτες οι εκκρεμότητες στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και οι διαπλοκές με τον ιδιώτη Δανιηλίδη, κρατούν διαρκώς σε αναστάτωση το προσωπικό του Β' Νοσοκομείου του ΙΚΑ και τους νοσηλευόμενους της Θεσσαλονίκης", τονίζεται στην Επίκαιρη Ερώτηση.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας ερωτά τους υπουργούς Υγείας - Πρόνοιας και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων:

  • Πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα, πώς και πότε θα ξεπεραστεί η έλλειψη πρόβλεψης για την αποζημίωση των εφημεριών του 1997;
  • Με ποιον τρόπο και πότε θα λυθεί το ζήτημα των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στα υπουργεία, ώστε να μην παρουσιαστεί στο μέλλον παρόμοιο πρόβλημα στα Νοσοκομεία του ΙΚΑ;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ