Πέμπτη 5 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκεντρώσεις σε Αμπελοκήπους και Αγ. Παρασκευή

Σε δραστηριοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος καλούν τους πολίτες πλήθος οργανώσεων, συλλόγων και μαζικών φορέων. Παράλληλα, καταγγέλλουν "ιθύνοντες" και κυβερνήσεις για την περιβαλλοντοκτόνα στάση τους.

Η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Κινήσεων της Αθήνας για την προστασία των ελεύθερων χώρων και την ποιότητα ζωής,με ανακοίνωσή της, τονίζει ότι, σήμερα, "οι ιθύνοντες θα γιορτάζουν τη Μέρα Περιβάλλοντος με διακηρύξεις και επίσημες τελετές, οι πολίτες, όμως, θα προβάλουν τα οξυμένα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης και θα απαιτήσουν λύσεις". Υπογραμμίζουν, ακόμα, πως "εμείς οι εκπρόσωποι συλλόγων και κινήσεων, που εδώ και πέντε μήνες ζητάμε από τους ιθύνοντες να μας δεχτούν και να συζητήσουμε τα προβλήματα και αυτοί αρνούνται, θα ενώσουμε τις φωνές μας με πολλούς άλλους πολίτες. Θα διαδηλώσουμε στην πλατεία Τριφυλίας και Λάμψα, στους Αμπελοκήπους, στις 7 το απόγευμα, στη συγκέντρωση που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Αμπελοκήπων και άλλοι φορείς της περιοχής και στην πορεία που θα ακολουθήσει στη συνέχεια στο ΥΠΕΧΩΔΕ".

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής θα αποκλείσουν σήμερα στις 8 το πρωί την είσοδο του Κέντρου Ερευνών "Δημόκριτος" και στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απειλούμενη καταστροφή του δάσους του Υμηττού από την κατασκευή της περιφερειακής λεωφόρου με επιφανειακή χάραξη. Παράλληλα το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών καταγγέλλει τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη για το θέμα, επισημαίνοντας ότι ως αντιπολίτευση είχε εντελώς αντίθετη θέση.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας,σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι παίρνει πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και διεκδίκησης μέτρων, που θα εξασφαλίσουν "ανθρώπινο" περιβάλλον για την Αθήνα και τους πολίτες της. Το ΕΚΑ θα διοργανώσει έρευνα - δημοσκόπηση, που θα γίνει στο Λεκανοπέδιο, ώστε να αποτυπωθεί η γνώμη των εργαζομένων για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας τους στην περιοχή. "Στόχος, σημειώνει, είναι η ανάδειξη των παραλείψεων, η διαμόρφωση των προτάσεών μας και η επιδίωξη συμμετοχής των εργαζομένων στην προσπάθεια διεκδίκησης καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και εργασίας. Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, το ΕΚΑ θα αναλάβει το φθινόπωρο πρωτοβουλία διαλόγου με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τους άλλους παραγωγικούς φορείς της Αθήνας". Επίσης η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θεωρεί χρέος της να συμβάλει στη διατήρηση του περιβάλλοντος και στην επίτευξη βιώσιμης περιβαλλοντικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας.

Τέλος, το περιβάλλον "θυμήθηκαν" το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Δυο κόμματα που στην κυριολεξία ανήγαγαν την περιβαλλοντική καταστροφή σε βασικό τους νομοθετικό έργο, τώρα, με "κροκοδείλιες" ανακοινώσεις τους, κάνουν εκκλήσεις για την προστασία της φύσης...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης(2017-10-06 00:00:00.0)
«Συγκριτικό πλεονέκτημα» η ακόμα μεγαλύτερη περιβαλλοντική υποβάθμιση(2014-07-26 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στο Πεδίον Αρεως(2003-05-30 00:00:00.0)
Αντιπεριβαλλοντική λαίλαπα(2002-02-02 00:00:00.0)
Υποκριτικές κορόνες από τους καταστροφείς της φύσης(1998-06-05 00:00:00.0)
Συνάντηση για τους χώρους πράσινου(1996-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ