Παρασκευή 30 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Συγκέντρωση στο Πεδίον Αρεως

Με αγωνιστική συγκέντρωση που θα γίνει στο Πεδίον του Αρεως στις 7 μ.μ. της Πέμπτης 5 Ιούνη, αποφάσισαν να τιμήσουν τη φετινή Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Κινήσεων για την Προστασία των Ελεύθερων Χώρων και οι Σύλλογοι - Κινήσεις που την απαρτίζουν.

Η Συντονιστική Επιτροπή και οι Σύλλογοι με ανακοίνωσή τους καλούν τους πολίτες της Αθήνας, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και κινήσεις να διαδηλώσουν μαζί τους, τονίζοντας ότι μόνο έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν οι περιβαλλοντοκτόνες πολιτικές που εφαρμόζονται.

«Πιστεύουμε - τονίζεται στην ανακοίνωση - ότι τη στιγμή που τα περιβαλλοντικά προβλήματα οξύνονται επικίνδυνα, τη στιγμή που εντείνεται η επίθεση ενάντια στους ελεύθερους χώρους της Αθήνας, επιβάλλεται η μαχητική και μαζική αντίσταση των πολιτών. Επιβάλλεται ακόμη, για άλλη μια φορά να γίνουν γνωστοί οι κίνδυνοι που απειλούν το περιβάλλον, όπως: η ρύπανση που προέρχεται από την ανεξέλεγκτη βιομηχανική δραστηριότητα, τους εξοπλισμούς, τους πολέμους και τη χρήση ραδιενεργών όπλων, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τις κλιματικές αλλαγές, τα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία τρόφιμα (μεταλλαγμένα κλπ.) και από τη λαθεμένη διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων των πόλεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ