Παρασκευή 30 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Στην υπηρεσία της κυβερνητικής πολιτικής

Την ενσωμάτωση των δημοσίων υπαλλήλων στους στόχους που θέτει η κυβέρνηση για μια αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία θα υπηρετεί τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της, επιδιώκει το υπουργείο Εσωτερικών. Με νομοσχέδιο που παρουσίασε χτες ο υπουργός Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδης, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΔΔ) αναλαμβάνει επιτελικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή, καθώς χρεώνεται με τη διαμόρφωση στελεχών που θα τηρούν πιστά την κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική. Η δε προσήλωση που θα δείχνει ο κάθε υπάλληλος στις αρχές που θα θέτει το ΕΚΔΔ θα καταγράφονται σε ένα «διαβατήριο κατάρτισης δημοσίων υπαλλήλων», το οποίο θα αποτελεί και κριτήριο για τη μονιμοποίησή του.

Είναι προφανής η βούληση της κυβέρνησης να διαμορφώσει στελέχη που θα υπηρετούν πιστά την πολιτική της. Κάτι που θέλει να συμβαίνει και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για το λόγο αυτό, με νομοσχέδιο που παρουσίασε χτες στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης ο Κ. Σκανδαλίδης, ιδρύεται Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΣΤΑ). Το δε ΕΚΔΔ μετονομάζεται σε Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και προβλέπεται το 20% των εισαγόμενων σε αυτό να καλύπτεται από δημόσιους υπαλλήλους. Στο πλαίσιο δήθεν της διά βίου κατάρτισης των υπαλλήλων, θα ιδρυθούν Περιφερειακά Ινστιτούτα του ΕΚΔΔΑ σε κάθε Περιφέρεια της χώρας.

Τέλος, με το νομοσχέδιο καθιερώνεται το βαρόμετρο του πολίτη, το οποίο θα καταγράφει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στις συναλλαγές τους με το δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ