Παρασκευή 30 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ
Επικίνδυνη ακτινοβολία από κεραίες

Καθυστερεί η κυβέρνηση, κατήγγειλε με Επίκαιρη Ερώτηση ο Α. Τζέκης

Σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης δημιουργούν οι κεραίες ραδιοτηλεοπτικών μέσων που βρίσκονται σε πάρκο που λειτουργεί στην περιοχή, αλλά η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει άμεσα, αφήνοντας χωρίς έλεγχο την άνοδο της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Το θέμα έφερε στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης, αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός Ε. Στρατάκης απέδωσε την ανάπτυξη των κεραιών στο Χορτιάτη σε παρέμβαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακύρωσε τις ενέργειες για την ανάπτυξη σημείου εκπομπής σε άλλη περιοχή. Σήμερα, είπε, έχει ανατεθεί σε επιστημονική ομάδα του Αστεροσκοπείου Αθηνών η εκπόνηση μελέτης για τις νέες θέσεις, αλλά και για τις επιπτώσεις από τις ακτινοβολίες και σύντομα το θέμα θα διευθετηθεί. Μάλιστα, για να δείξει την ενδιαφέρον της κυβέρνησης, είπε ότι τις προηγούμενες μέρες κατασχέθηκαν στο Χορτιάτη τα εξαρτήματα έξι τηλεοπτικών σταθμών.

Ο Α. Τζέκης παρατήρησε ότι και στο παρελθόν η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά δεν έγινε τίποτα, ενώ η κατάσχεση των μηχανημάτων έγινε μετά από επέμβαση των κατοίκων της περιοχής. Τόνισε ότι ήδη υπάρχουν πορίσματα πανεπιστημιακών που επιβεβαιώνουν την άνοδο της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο Χορτιάτη μία περιοχή με μεγάλη οικιστική ανάπτυξη. Ζήτησε, δε, την ανακοίνωση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για τη δημιουργία ανάλογης υποδομής στους νέους χώρους εγκατάστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ