Παρασκευή 30 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Προς νέα μέτρα καταστολής

Περίεργες «αποκαλύψεις» Ανωμερίτη για πλοία με «τρομοκράτες από το Λίβανο», που εμποδίστηκαν να μπουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα πριν 15 μέρες, όταν εν πλω γινόταν η Σύνοδος Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ

Νέα εκτρωματικά μέτρα που θα πλήξουν δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα και θα ενισχύσουν περαιτέρω το κράτος καταστολής επεξεργάζονται, όπως όλα δείχνουν, τα κυβερνητικά, αλλά και τα επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο όνομα της «πάταξης της τρομοκρατίας». Μάλιστα, όπως ανέφερε χτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτης, τέτοιου είδους μέτρα αναμένεται να συζητηθούν στο Συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών της Ενωσης.

Για να γίνει δε και πιο... πειστικός, «αποκάλυψε» ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης του άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Μεταφορών και Ναυτιλίας της ΕΕ, το οποίο έγινε πριν 15 μέρες, «ειδοποιηθήκαμε, από την Αντιτρομοκρατική της Αστυνομίας, αλλά και τις μυστικές υπηρεσίες, ότι δυο πλοία από το Λίβανο με τρομοκράτες είχαν περάσει την Κύπρο και έπλεαν για τα ελληνικά νερά». Συνέχισε λέγοντας: «Αυτό έκανε εκείνο το τριήμερο να ενεργοποιήσουμε όλους τους μηχανισμούς και να αποτρέψουμε την είσοδο στα ελληνικά νερά αυτών των πλοίων, τα οποία, είτε γιατί ήταν αλιευτικά αγνώστου ταυτότητας είτε γιατί ήταν δυο ταχύπλοα, κανένα όμως, με τη συνεργασία και του Πολεμικού Ναυτικού, δεν πέρασε τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα και επέστρεψαν πίσω».

Κατά τον υπουργό, τα πλοία αυτά έφτασαν μέχρι την Κύπρο, όμως «εφόσον δεν μπήκαν στα ελληνικά νερά, δεν μπορεί κανείς να πει με ακρίβεια κάτι παραπάνω». Ωστόσο, εξέφρασε την... ευχή: «Πιστεύουμε ότι δε θα χρειαστεί να πάρουμε πρόσθετα μέτρα όπως προτείνουν πολλές άλλες χώρες. Να μην καταντήσουμε δηλαδή να έχουμε αστυνομοκρατία και φρούρια, το κάθε πλοίο με πλήθος ανθρώπων, δεν είναι στόχος αυτός»...

Οι «αποκαλύψεις» αυτές εντάσσονται στη δημιουργία κλίματος απειλής από την «εν υπνώσει» τρομοκρατία, που επισείεται για την περαιτέρω ενίσχυση του υπάρχοντος κατασταλτικού μηχανισμού. Χαρακτηριστικό είναι και το δημοσίευμα του κυριακάτικου «Βήματος» που επικαλείται «την απογοήτευση αλλοδαπών αξιωματούχων που συνεργάζονται με την ΕΥΠ, προκειμένου να συγκεντρωθούν από τις ελληνικές υπηρεσίες "ζωντανές" πληροφορίες για την ανθρωπογεωγραφία της "ισλαμικής απειλής"». Επίσης, η ίδια εφημερίδα, σε άλλο δημοσίευμά της αναφέρεται σε προτάσεις για σύσταση και λειτουργία συμβουλίου εθνικής ασφαλείας κατά το πρότυπο των ΗΠΑ, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που θα έχει υποστηρικτικό χαρακτήρα προς το ΚΥΣΕΑ. Επίσης υπάρχουν προτάσεις για εκπαίδευση και επιμόρφωση του έμψυχου δυναμικού, απόκτηση του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού και συγκρότηση καλά εκπαιδευμένων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ