Πέμπτη 5 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η κυβέρνηση καταδικάζει σε μαρασμό την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Την ανάγκη αγωνιστικών διεκδικήσεων επισήμανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη διάρκεια συνάντησής της με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ

Την ανάγκη για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικητική απέναντι στην κεντρική διοίκηση τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ). Παράλληλα, υπογράμμισε πως πρέπει να μονιμοποιηθούν οι έκτακτοι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ακόμα, έκανε σαφές πως οι αναγκαστικές, δίχως κίνητρα και κριτήρια, συνενώσεις των δήμων και κοινοτήτων, που προωθεί η κυβέρνηση, έχουν ως στόχο την πρόσθετη φορολόγηση του λαού, την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών και την ανταποδοτικότητα.

Συγκεκριμένα, η Αλ. Παπαρήγα, συνοδευόμενη από τον Σπύρο Χαλβατζή,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τη Βέρα Νικολαϊδου,επικεφαλής του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕ και τον Παναγιώτη Βακαλόπουλο, κομμουνιστήδήμαρχο Ταύρου, συναντήθηκε με την ηγεσία της Ενωσης, κατόπιν πρόσκλησης της τελευταίας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα θέματα της ΤΑ, αλλά και για τα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο θεσμός.

Μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: "Αυτό που ξέρουμε πολύ καλά είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακρατά και χρωστά δισεκατομμύρια στην ΤΑ και πρέπει να τα αποδώσει. Γιατί, την καταδικάζει κυριολεκτικά σε μαρασμό, αφαιρώντας χρήματα που της οφείλει. Θεωρούμε ότι πρέπει να διεκδικηθούν πιο αποφασιστικά αυτά τα χρήματα από όλους τους παράγοντες της ΤΑ και τα θεσμικά της όργανα. Επίσης, όλοι οι δήμαρχοι, όλα τα θεσμικά όργανα της ΤΑ και η ΚΕΔΚΕ πρέπει να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να προωθήσει τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο χώρο της ΤΑ, που προσλήφθηκαν ως έκτακτοι, δεδομένου ότι υπάρχουν σοβαρά κενά στην ΤΑ, αν θέλουμε πραγματικά ο θεσμός να έχει τη δυνατότητα να παρέχει κάποιες κοινωνικές υπηρεσίες.

Ακόμα, εκφράσαμε στην ΚΕΔΚΕ και τον πρόεδρό της την αντίθεσή μας και τους φόβους μας με το σχέδιο των αναγκαστικών συνενώσεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, "Ιωάννης Καποδίστριας", που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση. Σχέδιο, που ενώ φαίνεται ότι στηρίζεται σε υπαρκτά προβλήματα και ανάγκες, στην πραγματικότητα δεν οδηγεί μόνο σε αναγκαστικές και μη εθελοντικές συνενώσεις, αλλά διαμορφώνει ένα μηχανισμό, ένα θεσμικό πλαίσιο, μέσω του οποίου θα "περάσει" η ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών, πράγμα που θα οδηγήσει στην πλήρη αλλοίωση του όποιου κοινωνικού και λαϊκού χαρακτήρα είχε κατακτήσει ο θεσμός της ΤΑ, μέσα και από τη δράση των δημοτών".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος, χαρακτήρισε μεστή και ουσιαστική τη συνομιλία με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ και τόνισε το γεγονός ότι η Αλ. Παπαρήγα έδειξε ιδιαίτερη κατανόηση στα θέματα που της έθεσαν οι εκπρόσωποι της ΤΑ. Τέλος, ζήτησε από το ΚΚΕ να υποστηρίξει, εκτός και εντός Βουλής, την ΤΑ στις διεκδικήσεις της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ